Religion

– Jesus måtte dø. Det var den eneste måten

Bontu Adugna pleide å være redd for Jesus. Nå er han hennes aller beste venn.

Bilde 1 av 4

– Da jeg var liten tenkte jeg at Jesus var en gammel mann som satt med papir og skrev ned hva jeg gjorde til enhver tid og som ville straffe meg hvis jeg gjorde noe galt. Jeg var litt redd for ham. Men nå er jeg ikke det. Det har forandret seg helt, sier Bontu Adugna.

Hun er en del av en serie intervjuer Vårt Land har gjort inn mot palmesøndag, som feires av kirker over hele verden denne helgen. Vi har spurt ulike mennesker om deres forhold til påskens hovedperson, Jesus Kristus.

LES MER OM INTERVJUSERIEN: Slik er vår Jesus

Adugna kommer fra Nekemte i Etiopia og tilhører oromofolket, den største folkegruppen i Etiopia. Oromofolket har en egen menighet i Oslo, Oromo Evangeliske Kirke som holder til i Nordberg kirke på grensa til Nordmarka. Kirken har omtrent 200 medlemmer og forbereder seg nå på å feire påske.

– Vi går i kirken fredag, lørdag og søndag i påsken. På søndagen spiser vi også middag sammen. I Etiopia er vi ikke så opptatt av at påskefargen må være gul, slik som i Norge, men vi pynter oss og kler oss i tradisjonelle klær, forteller Adugna.

Hun har vært troende hele sitt liv og beskriver Jesus som sin aller beste venn.

– En venn er en du snakker med hele tiden og som alltid er med deg. Det er Jesus for meg. Jeg kan snakke med ham og jeg er sikker på at han hører meg, og svarer meg. Jeg setter meg ofte ned for å be, men jeg kan også snakke med ham når som helst ellers.

LES OGSÅ: Milliardær: – Jesus kan lære oss raushet

Eneste måten å gjøre det på

Adugna går i kirken to ganger i uken, mest på grunn av troen, men også på grunn av det sosiale. Hun forteller at påsketradisjonene hjemme i Etiopia er ganske like dem de har i menigheten her i Norge. Gudstjenestene foregår på deres eget språk og de synger sine egne påskesalmer.

– Hva tenker du om at Jesus måtte dø?

– Han måtte dø for vår skyld for at vi skulle bli fri fra våre synder. Han tok vår synd. Det var den eneste muligheten.

Synes du det er vanskelig å forstå?

– Ja, men det var den eneste måten Gud kunne hjelpe menneskene på. Han elsker mennesker. Og så må vi huske at han også stod opp igjen. Hvis han hadde forblitt død så kunne ikke noe av dette ha skjedd. Men på denne måten vant Jesus kampen over det onde.

LES MER: Grepet som ledet til Gud

– Jesus er nåde

Hun tror på at Jesus stod opp igjen – rent fysisk.

– Det som skjedde i påska er et mirakel, men jeg tror på det. Jeg tror det er sant at Jesus stod opp igjen og jeg tror at mirakler også skjer i dag.

For henne handler påskebudskapet om at livet er sterkere enn døden.

– Bildet mitt av Jesus har forandret seg med årene, men han har ikke forandret seg. Det var jeg som måtte bli kjent på ham på en ny måte. Nå kjenner jeg nåden hans. Han er ingen streng dommer – han er nåde og han har fridd meg fra mine synder.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion