Nyheter

Hyrer inn PR-hjelp i Mentor Medier-konflikt

Mentor Medier har hatt PR-byrået Zynk inne for å få hjelp med å håndtere konflikten i konsernets ledelse. – For å ivareta informasjonsbehovet har vi sett oss nødt til å leie inn noe ekstern bistand, sier Per Magne Tveiten.

Vårt Land-eier Mentor Medier skal ha fått bistand fra PR-byrået Zynk til å håndtere konflikten med sjefredaktør Åshild Mathisen, i mediene. Det bekrefter konsernsjef Per Mange Tveiten overfor Dagens Næringsliv (DN) og Vårt Land onsdag.

LES MER: Ber om utsettelse av redaktør-avgjørelse

– Oppleves spesielt

Zynk er blant annet kjent for å ha bistått i den såkalte SSB-saken mellom SSB-direktør Christine Meyer og finansminister Siv Jensen i fjor høst. Saken endte med at Meyer måtte gå av, etter å ha brukt 448.000 kroner på Zynk-rådgivning over av 18 dager, ifølge VG.

Sjefredaktør i Vårt Land, Åshild Mathisen, reagerer på at hennes egen sjef, Mentor Medier, bruker et PR-byrå mot henne.

– Zynk jobber ikke for oss, de jobber mot oss. Det oppleves spesielt at min egen sjef bruker et PR-byrå mot meg. Særlig i lys av at det ikke er direkte kontakt mellom oss, skriver hun i en e-post til DN.

Hun legger til at hun er nødt til å lese om sitt eget ansettelsesforhold i avisene, og at oppslagene som har stått i diverse medier den siste uken oppleves som regissert, da hun får de samme spørsmålene fra flere samtidig.

LES OGSÅ: Beklager at mistilliten ble mediesak

Beklager lekkasjene

Konsernsjef Per Mange Tveiten sier til Vårt Land at han ønsker å ha en så ryddig og god behandling av saken som mulig.

– Jeg beklager veldig de lekkasjene som kommet i media. Jeg vet rett og slett ikke hvor den informasjonen kommer fra, sier han.

Både DN og Medier24 har daglig skrevet om konflikten mellom Mentor Medier og Vårt Land. Det lekkes stadig informasjon fra innsiden av bedriftene og flere av sakene baserer seg på anonyme kilder i og utenfor redaksjonen.

– Har Mentor Medier fått pressehjelp til å få ut ulike konfliktsaker i media?

– Definitivt ikke. Vi har leid inn Zynk til å bistå i det generelle kommunikasjonsarbeidet.

– Hva vil det si?

– Det er utfordrende for en organisasjon når en slik sak får så stor offentlig oppmerksomhet. For å ivareta informasjonsbehovet har vi sett oss nødt til å leie inn noe ekstern bistand.

Daglig leder i Zynk, Anniken Haugen Jebsen, bekrefter overfor DN at de har gitt noe bistand til Mentor Medier, men hun vil ikke fortelle hva oppdraget går ut på eller kommentere Mathisens uttalelser.

LES MER: Avviser fryktkultur

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter