Nyheter

Ber om utsettelse av redaktør-avgjørelse

Redaksjonsklubben og Parat i Vårt Land ber Mentor Medier-styret om å vente med avgjørelsen om Åshild Mathisens stilling.

Torsdag 22. mars behandler Mentor Medier-styret samarbeidsproblemene i konsernet, i tillegg til en rekke andre saker.

Onsdag ble det kjent at redaksjonsklubben i Vårt Land sender et brev til samtlige styremedlemmer i forkant av møtet, og ber dem om ikke å gjøre vedtak om Åshild Mathisens stilling som sjefredaktør og publisher på styremøtet.

LES OGSÅ: Hyrer inn PR-hjelp i Mentor Medier-konflikt

Ryddig

De ber om at styret respekterer eierkravet om ekstraordinær generalforsamling som kom fra en gruppe av aksjonærene i Mentor Medier AS forrige uke.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker en ryddig og ordentlig prosess der ting foregår i riktig rekkefølge. Det bør ikke tas flere skritt i avgjørelsen før etter generalforsamlingen, sier fungerende klubbleder, Morten Sjølli.

Den ekstraordinære generalforsamlingen vil ikke bli avholdt før etter påske. Der ønsker aksjonærene en redegjørelse for vurderingene rundt konsernstyrets og konsernsjefens meddelelser. Det ønskes også en avklaring av eiernes tillit til sittende konsernstyre og konsernstyreleder.

– Vi er bekymret for de omdømme- og markedsmessige konsekvensene av denne konflikten. Det handler også om at dette kom overraskende på eierne. Vi ønsker å vite konteksten rundt bekymringsmeldingen som er lekket fra Mentor Medier, sa Silje Kvamme Bjørndal, som representerer gruppen med aksjonærer, til Vårt Land forrige uke.

LES OGSÅ: Vårt Land-eiere krever ekstraordinær generalforsamling

Ansattes interesser

Klubbleder for Parat, som organiserer de ansatte i Vårt Lands kommersielle avdeling, Elias Ottosen, bekrefter at også de har sendt brev til styremedlemmene der de blant annet har kommunisert det samme som redaksjonsklubben.

– Dette brevet er viktig å sende ut for å vise at vi er opptatt av de ansatte under en prosess vi nå går gjennom. Vi ønsker på et ryddig vis å kommunisere interessene til de ansatte på kommersiell side av bedriften, sier Ottosen som ikke ønsker å utdype brevets innhold ytterligere.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter