Nyheter

Humanetikerne får 83 prosent fra det offentlige

Human-Etisk Forbunds økonomisjef liker ikke at organisasjonen er så avhengig av pengene de får fra det offentlige.

– Den norske kirke er om mulig enda mer avhengig av offentlige tilskudd enn oss, men vi kommer på en god andreplass. Sammenligner vi oss for eksempel med de kristne frikirkene, så har de en mye høyere egenfinansiering. Ja, for dem er den offentlige støtten «bare lommerusk». Vi er helt avhengig av offentlig støtte. Samtidig går andelen egenfinansiering jevnt nedover, sa Human-Etisk Forbunds økonomisjef til Fritanke.no i høst.

– Viljen kan bli svekket

Livssynssamfunnet har om lag 87.000 medlemmer og hele 83 prosent av inntektene i 2015 kom fra stat og kommune.

LES OGSÅ: Moskeene klarer seg ikke uten staten

På spørsmål om den store andelen av offentlig støtte passiviserer organisasjonen, svarer økonomisjefen følgende:

– Når du vet at du får mer penger bare ved å sitte stille, så kan viljen til å finne nye inntekter bli svekket, sier han.

– Stort giverpotensial

Buddhistforbundet, som er paraplyorganisasjon for flere buddhistforsamlinger, melder at det offentlige tilskuddet er viktig også for dem.

– I de «norske» forsamlingene utgjør det offentlige tilskuddet om lag en tredel. I de vietnamesiske og thailandske forsamlingene er det motsatt. Der er hovedinntekten det ­offentlige tilskuddet. Samtidig er det et stort giverpotensial her, og ­under høytider kan man fort samle inn et par hundretusen på en dag, sier forstander Egil Lothe til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter