Oslo må følge rådene om strengere tiltak slik at smitten ikke spres til nabokommuner, sier Høie på en pressekonferanse mandag. Senere mandag skal Oslo orientere om eventuelle nye tiltak i hovedstaden.

Følg pressekonferansen her.

Erfaring fra resten av Europa viser at hovedsteder og store byer driver spredningen av koronaviruset, sier Høie.

Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet er blitt bedt av Høie om å vurdere nye tiltak for omkringliggende kommuner.

En rekke kommuner i Oslo bo- og markedsregion skal delta i et digitalt møte. Foruten Oslo gjelder det kommunene Bærum, Asker, Lillestrøm, Nordre Follo, Lørenskog, Nittedal, Nesodden, Rælingen, Ås, Lier, Frogn, Nes, Vestby, Enebakk, Aurskog-Høland, Lunner, Gjerdrum, Hole og Gran.

Regjeringen gir opp Smittestopp-appen

Regjeringen avvikler prosjektet med den såkalte Smittestopp-appen. I stedet vil de utvikle en ny løsning basert på Apple og Googles rammeverk.

– Norge tok sjansen ved å være tidlig ute med å forsøke å etablere en smitte-app. Dessverre lyktes vi ikke med det arbeidet. Det har vi lært av. Og nå går vi videre, sa Høie på koronapressekonferansen.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har rådet regjeringen til å droppe Smittestopp-appen og heller satse på løsningene fra Google og Apple.

– Vi trenger enda flere virkemidler for å stoppe spredningen av koronaviruset. Regjeringen har derfor besluttet at det skal lages en ny app basert på det internasjonale rammeverket fra Google og Apple. Denne appen er kun for smittesporing, den lagrer ikke data sentralt og er derfor mindre inngripende i personvernet enn Smittestopp var, sier Høie.

LES MER:

* Denne kirken bruker bibelfortellinger som smittevern

* I dette koret har 45 blitt smittet og har to dødd

* Advarer mot håndsprit og åpne flammer i kirker