Nyheter

Hillsong-pastor beklager

«Til de som kjenner at jeg kunne ha behandlet dem bedre, vil jeg be om unnskyldning», skriver Jostein Krogedal i et brev til medlemmene i Hillsong Norway.

For første gang har Jostein Krogedal, hovedpastor i Hillsong Norway, beklaget til medlemmene i menigheten. Det skriver Dagen, som har gjengitt Krogedals brev i sin helhet:

«Selv om det aldri har vært min intensjon så er jeg bevisst på at det ansvaret, den byrden og i blant frustrasjonen jeg har hatt som leder i et pionerarbeid, har gjort at det har vært situasjoner hvor jeg har latt mitt eget indre trykk og min tilkortkommenhet berøre andre på en dårlig måte.»

«Til de som kjenner at jeg kunne ha behandlet dem bedre, vil jeg be om unnskyldning. Jeg innser at det er mange ting jeg kunne gjort bedre. Vi som ledelse jobber hardt for å lære og bli bedre så vi kan lede kirken igjennom og fremover i denne sesongen», skriver han videre.

Tidligere i år ble det kjent at det skal ha kommet inn et tjuetalls varsler mot Krogedals lederstil. Ifølge varslene skal Krogedal ha oppført seg ufint og nedsettende, brukt hersketeknikker og vært manipulerende. Dette skal ha skapt en fryktkultur i bevegelsen.

LES MER: Vi sykemelder oss ikke i Hillsong.

Konfliktfylt

Hillsong Kristiansand er muligens den menigheten som har kjent lederkonflikten sterkest på kroppen etter at pastor Marie Fuglset Idland gikk av tidligere i år.

Stefan Christian Avila, som har vært aktiv i lovsangsteamet i menigheten, forteller til Dagen at han har reagert sterkt på ledelsens behandling av Idland, som er én av dem som har varslet mot Krogedal.

– Da fant jeg og min kone ut at vi ble nødt til å trekke oss tilbake og vise at dette ikke er greit. Det har vært et viktig signal for oss å sende, sier Avila.

LES MER: Pastor i Hillsong Kristiansand sier opp.

Varsling

Vårt Land har tidligere intervjuet tidligere Hillsong-ansatte om deres opplevelse av Krogedals lederstil.

Da pastor Marie Iglset Fugland sa opp sin stilling i februar, mente tidligere lovsangsleder Anders Instebø at Instebø at det «tyder på at denne prosessen ikke har gått riktig vei».

Da sa Instebøs at hans inntrykk er at Hillsong Norway ikke hadde tatt varslene mot Jostein Krogedal på alvor.

– Jeg opplever at varslene bortforklares og bagatelliseres. Det tyder på et system som har et feil bilde av hvordan en hovedleder kan oppføre seg. Det virker heller ikke som Jostein Krogedal forstår alvoret i varslingene. Hillsong Norway må ta et oppgjør mot denne måten å tenke lederskap på.

Sykemeldt

I februar fortalte en tidligere ansatt på det daværende Intro Academy, Hillsongs bibelskole, om da han ble sykemeldt fra jobben som fungerende rektor.

– Da jeg kom tilbake på jobb etter fire uker, var det første jeg fikk høre av Jostein at «vi sykemelder oss ikke i Intro», uttalte den tidligere ansatte da.

Han mener hans opplevelser er et eksempel på en lederstil og kultur som ikke tåler svakhet.

– Vanlige folk ville vist omsorg, kanskje lagt til rette for en litt lettere arbeidsdag. Men i Intro ble det fremstilt som at alt var min feil. Jeg hadde vist svakhet, sier han.

Daglig leder i Hillsong Norway, Rune Sørbø, uttalte til Vårt Land at han ikke kjente seg helt igjen i den tidligere ansattes beskrivelse.

«Vi jobber kontinuerlig for å bli bedre, og beklager de ganger vi ikke har lykkes som arbeidsgiver og som kirke. Alle slike tilbakemeldinger har vært viktige når vi nå over lengre tid har arbeidet med forbedringer», sa Sørbø ved den anledning.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter