Nyheter

Tidligere ansatt: ‘Mangel på empati i Hillsong’

En tidligere ansatt mener han ikke fikk stillingen som rektor på Hillsongs bibelskole fordi han gikk i familieterapi og ble sykemeldt. – Jeg fikk beskjed om at «vi ikke sykemelder oss her», sier han.

Den siste måneden har flere aviser omtalt de tjuetalls varslene mot Jostein Krogedal, hovedpastor i Hillsong Norway. Varslene skal handle om ufin og nedsettende oppførsel, manipulering, og latterliggjøring.

Vårt Land har snakket med en tidligere Hillsong-medarbeider som har reagert på Krogedals lederstil. «Per» var med på å plante menigheten Intro i Sandnes tidlig på 2000-tallet, og har kjent hovedpastoren i 25 år. I en periode fungerte han som rektor på det som da het Intro Academy, og som i dag er Hillsongs bibelskole. Ledelsen i Hillsong Norway er kjent med «Pers» identitet. Av personvernshensyn ønsker han imidlertid ikke å stå frem med navn i avisen.

– Jeg var med på å starte opp bibelskolen, og ble opprinnelig ansatt som undervisningsansvarlig. Så ble rektor sykemeldt, og jeg ble satt inn som konstituert rektor. Jeg fikk muntlige beskjeder av Krogedal om at jeg skulle bli rektor også på permanent basis, forteller «Per».

Han fikk aldri noen skriftlig bekreftelse på at han skulle få jobben som rektor, forteller han.

LES MER: Et tjuetalls varsler mot Hillsong-leder.

Fikk ikke hjelp

– Jeg var naiv, og stolte på relasjonen jeg hadde til Jostein. Det er vel et gjennomgående problem i kristne sammenhenger. Man bygger avtaler på relasjoner, og hopper bukk over de formelle prosessene.

På denne tiden hadde «Per» det vanskelig på hjemmebane. Familien oppsøkte en familieterapeut for å få hjelp.

– Vi som familie ønsket å jobbe oss gjennom utfordringene sammen. Men Krogedal ville kvitte seg med «problemet» heller enn å hjelpe. Det var ingen som ville snakke med oss om det vi gikk gjennom.

«Per» og hans kone hadde en samtale med Krogedal, der de fortalte om situasjonen de sto i. Dagen etter fikk han beskjed om at han ikke lenger var aktuell som rektor på bibelskolen lenger, hevder han.

– Jeg var ikke god nok lenger. Jeg ble fratatt den rollen jeg var blitt lovt, og kall og tjeneste ble lagt lokk på. Min kone og jeg opplevde at nettverket vi hadde i menigheten gradvis forsvant. Vi var ikke interessante lenger.

LES MER: Hillsong-pastor i Kristiansand sier opp.

Sykemeldt

Han var imidlertid fortsatt ansatt i menigheten.

– Men jeg hadde ingen å snakke med. Så jeg valgte å gå til fastlegen min, som sykemeldte meg. Da jeg kom tilbake på jobb etter fire uker, var det første jeg fikk høre av Jostein at «vi sykemelder oss ikke i Intro».

«Per» mener hans opplevelser er et eksempel på en lederstil og kultur som ikke tåler svakhet.

– Vanlige folk ville vist omsorg, kanskje lagt til rette for en litt lettere arbeidsdag. Men i Intro ble det fremstilt som at alt var min feil. Jeg hadde vist svakhet, sier han.

– Er du sikker på at det var familiesituasjonen som var årsaken til at du ikke fikk rektorstillingen?

– Jeg konfronterte Krogedal med dette mange ganger. Han benektet at familiesituasjonen var årsaken, og sa han ville ha gjort det samme igjen. Senere innrømte han at han burde ha håndtert situasjonen på en annen måte.

Fryktkultur

«Per» har meldt fra om sine opplevelser til Hillsong Norways daglige leder Rune Sørbø og pastor Stein Ingve Håland.

– Sommeren 2015 sendte jeg en e-post til de lederne jeg hadde hatt kontakt med. Sørbø og Håland, som er de lederne jeg mener står mest ansvarlig for situasjonen, svarte meg aldri.

Han mener slike hendelser er symptomatisk for hvordan Hillsong Norway ledes.

– Konflikter dekkes over igjen og igjen, slik det for eksempel skjedde da Anders Instebø trakk seg ut. Det måtte 20-30 varsler og medieoppmerksomhet til før ledelsen tok dette på alvor. Måten dette ble håndtert på er direkte årsak til at jeg ikke har troen på kirke lenger, eller på ledere som styrer med frykt og mangel på forståelse. Det er stor mangel på empati på ledernivå.

Han mener organisasjonen bærer preg av at mange er redde for å miste jobb og inntekt.

– Mange av lederne i Hillsong Norway har ikke noen annen utdannelse, og trenger jobbene de har i menigheten. Det har opparbeidet seg en fryktkultur der man ikke tåler uenighet, og der Jostein Krogedal har makt til å omplassere eller avsette personer han opplever som truende for sin egen posisjon.

LES MER: Vil ikke kommentere alvorlighetsgrad i varslinger.

Svarer

Vårt Land var i går i kontakt med Jostein Krogedal. Han henviser til Rune Sørbø, som er daglig leder i Hillsong Norway. Sørbø har fått tilsendt hele intervjuet med den tidligere ansatte, og svarer via e-post:

«Vi kjenner oss ikke helt igjen, men er lei oss for de opplevelsene som 'Per' har hatt hos oss. Vi jobber kontinuerlig for å bli bedre, og beklager de ganger vi ikke har lykkes som arbeidsgiver og som kirke. Alle slike tilbakemeldinger har vært viktige når vi nå over lengre tid har arbeidet med forbedringer.»

Sørbø legger til at Hillsong Norway «er veldig takknemlige for alt som 'Per' bidro med både i kirken og på bibelskolen vår i mange år».

– Av personvernhensyn kan vi ikke kommentere denne saken ytterligere i media, skriver Sørbø.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter