Nyheter

Helseregioner har lagt ned ti nemnder

Helse Sør-Øst og Helse Nord ­jobber med kutt.

I dag har Norge 25 abortnemnder, eller primærnemnder. Det betyr at siden helseminister Bent Høie (H) gav ­beskjed om kraftige kutt i 2017, har det forsvunnet ti. Disse er igjen:

Helse Sør-Øst har 13.

Helse Vest har to.

Helse Midt har fire

Helse Nord seks.

Skal få åtte

Mens Helse Vest og Helse Midt har kuttet ferdig, skal Helse Sør-Øst fjerne ­ytterligere fem i år. Syke­huset Innlandet, Vestre Viken og Sørlandet sykehus har til sammen åtte nemnder, men skal ned til fem, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anette Løberg:

– Helse Sør-Øst vil følge opp at de tre foretakene ­reduserer antall nemnder, slik at det innen sommeren 2020 vil være totalt åtte primærnemnder i Helse Sør-Øst.

Skal ha færre

I Helse-Nord er ­antall nemnder redusert fra 11 til seks, som er å finne på sykehusene i Hammerfest, Tromsø, Bodø, Vesterålen, Lofoten og Sandnessjøen.

– Nordlandssykehuset har ikke ­redusert antall nemnder, men vil jobbe videre med dette, forteller kommunikasjonsdirektør Anne May Knudsen i Helse Nord.

Nordlandssykehuset må dermed avgjøre om hvilke sykehus som skal beholde nemnd, Bodø, Stokmarknes i Vesterålen eller Gravdal i ­Lofoten.

MER OM ABORT: 

• Starter abortslag i Stortinget

• Abortlover under press øst i Europa

• Kraftig fall i søking til abortnemnd

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter