Den konservative greske regjeringen har flere ganger tidligere varslet at den vil stenge leirene på de greske øyene, der det bor tre til fire ganger så mange flyktninger og migranter som det er plass til.

Onsdag opplyste regjeringen at den vil etablere opptil fem stengte leirer på øyene Samos, Chios, Lesvos, Kos og Leros. Leirene beskrives som «før utsendelse-sentre», av avisen Kathimerini.

Ifølge en talsperson for regjeringen skal de nye leirene både ha i oppgave å identifisere, relokalisere og deportere asylsøkere.

De nye stengte sentrene skal etter planen huse mellom 1.000 og 5.000 mennesker hver, ifølge Kathimerini.

Hellas' konservative regjering ønsker å iverksette en rekke tiltak for å håndtere den kraftige økningen i antall flyktninger og migranter som har kommet til Hellas de siste månedene.

Blant annet har den foreslått å fjerne alle ankemuligheter i behandlingen av asylsøknader og trappe opp utsendelsen av personer som får avslag på asylsøknadene.

Moria-leiren på Lesvos er blant leirene som regjeringen ønsker å stenge. Den nedlagte militærleiren har kapasitet til å huse om lag 3.000 mennesker, men i august passerte antall beboere 10.000. Over 70 prosent av beboerne i Moria-leiren er fra Afghanistan.

(©NTB)