Nyheter

Hareide inn i styret for Olavsfestdagene

Den populære kirke- og kulturfestivalen i Trondheim har valgt nytt styre. Én av to nye i styret er tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Jeg synes det er veldig hyggelig, og setter veldig pris på å gå inn i et styre som er utrolig spennende, sier Knut Arild Hareide til Vårt Land.

Valget skjedde tirsdag kveld, skriver Adresseavisen. Hareide betegner det som en ære og en tillitserklæring.

– Det er et felt jeg er veldig engasjert i. Dette handler om en samtale om de store, viktige tingene i livet, knyttet til kirken og vår kulturarv, sier han.

LES OGSÅ: Derfor brukte ikke Hareide mer makt i retningsstriden

Bedehus og kirke

Han forteller at han personlig setter pris på det Olavsfestdagene er og representerer.

– Jeg er stolt av den tradisjonen som er knyttet opp mot kirkehovedstaden vår. Når vi opplever det som skjedde i Notre Dame, så snur vi oss mot vår spesielle skatt som er Nidarosdomen.

Bakgrunnen fra bedehuskultur på Vestlandet er ikke til hinder for engasjementet i det høykirkelige som Olavsfestdagene representerer, mener han.

– På Bømlo, hvor jeg vokste opp, gikk vi både i bedehuset og i kirken. Jeg går i min menighet i Oslo og følger arbeidet der tett. Jeg kjenner godt til kirken, men har min identitet og oppvekst fra det lavkirkelige miljøet vestpå, sier Hareide.

LES OGSÅ: Olavsfestdagene vil ha forvandling

Landsmøte i helgen

Hareide gikk av som leder i KrF i slutten av januar, etter at partiet i høst valgte å søke regjeringssamarbeid med Høyre, Frp og Venstre. I dag er Hareide på Stortinget, innvalgt fra Hordaland. I helgen er det landsmøte i KrF. Der går stafettpinnen som partileder formelt videre til hans arvtaker. Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som ny leder av valgkomiteen. Det faktum har han forsonet seg med tidligere.

– Styreverv i Olavsfestdagene er en måte å videreføre engasjementet jeg har på. Samtidig er det å gå av som partileder og tre tilbake vemodig, men det er en naturlig konsekvens av at veivalget ikke ble som jeg ønsket. Skuffelsen var veivalget. Jeg har aldri følt meg sparket, det var jeg som tok det valget og det var det eneste rette, sier Hareide.

I tillegg til Knut Arild Hareide (46), er Kristin Jørstad (46) valgt inn i styret. Hun er innvation manager ved NTNU Technology. Transfer.

Det nye styret ser slik ut: Arild Kalkvik (leder), Kristin Jørstad (nestleder), Knut Arild Hareide, Ragnhild Jepsen, Valborg Sund, Steinar Larsen og Ingrid Finboe Svendsen.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Hans-Olav Rise

Hans-Olav Rise

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter