Den nye bistandslederen kommer fra jobben som direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB, hvor han har jobbet siden 2010.

Georgsen har en tydelig melding til sektoren han forlater:

– Næringslivet må våkne og bidra til mer likestilling – og mannlige ledere må ta en aktiv rolle. Likestilling er avgjørende for utvikling og for at vi skal nå bærekraftsmålene.

CARE er en uavhengig hjelpeorganisa­sjon som kjemper for kvinners rettigheter og for at alle skal leve et verdig liv. CAREs grunnprinsipp er at kvinner som får hjelp og muligheter, selv finner veien ut av fattigdommen, skaper et bedre liv for seg og familien sin og utfordrer maktforhold og tradisjoner som undertrykker og ødelegger.

I dag arbeider organisasjonen i 100 land.

Kommer fra finans

Kaj-Martin Georgsen starter i CARE 1. september – og gleder seg til karriereskiftet:

– Organisasjonen nyter stor tillit, og jeg er ydmyk overfor oppgaven med å lede arbeidet videre, sier han.

Før Georgsen jobbet i DNB var han innen sparebankalliansen Terra-Gruppen – som i dag heter Eika Gruppen. han har også jobbet som rådgiver i Høyre og som politisk rådgiver i Finansdepartementet for tidligere finansminister Per Kristian Foss.

Han er utdannet fra Sciences Po Paris og University of Chicago.

Kvinner kjenner koronakonsekvensene

Som påtroppende generalsekretær er han særlig opptatt av koronakonsekvensene:

– Covid-19 har vist at når en krise rammer, er det kvinner som settes tilbake. Som følge av koronakrisen vil andelen fattige i verden øke og det er også dårlig nytt for hele den globale økonomien. Derfor blir CAREs arbeid for noen av verdens mest sårbare enda viktigere fremover.

LES MER

Presidenten kaller koronaviruset «djevelsk» og mener troende ikke kan smittes