Nyheter

Gir 500.000 til Åpen folkekirke

Investor Stein Erik Hagen vil at de homofile skal få gifte seg i kirken.

– Jeg har valgt å støtte Åpen folkekirkes arbeid for en inkluderende kirke og for at homofile og lesbiske par må ha de samme muligheter som andre til å gifte seg i kirken, sier Stein Erik Hagen til VG.

Åpen folkekirke stille alternativ lister til kirkevalget i de fleste bispedømmene. De søkte tidligere i år om å få 1,1 millioner til å drive valgkamp, men søknaden ble avvist.

– Det er bevilget 81,5 millioner kroner til gjennomføring av kirkevalget. Det er så trist å se på hvordan en konservativ krets driver Kirken i dag. Jeg gir i protest mot Kirkens manglende åpenhet og raushet, sier Hagen.

Hagen mener «de konservative» lytter mer til seg selv enn Jesus.

– Jeg ønsker en kirke som mottar folk slik Jesus gjorde. Han løftet frem undertrykte og utstøtte, og brukte strenge ord til de som stengte noen ute. Den norske kirke styres av konservative krefter som er i utakt med folket, sier Hagen.

LES OGSÅ: Går mot kirkevalg-skred

Takknemlig for gaven

Den halve millionen tredobler inntektene til Åpen folkekirke som til nå har samlet inn 130.000 kroner.

– Vi er svært takknemlige for gaven fra Stein Erik Hagen. Midlene gir oss betydelig mer muskelkraft til å mobilisere frem til valget og til å gjøre folk kjent med kandidatene som jobber for en kirke uten diskriminering av homofile og lesbiske, sier Åpen folkekirkes leder, Sturla Stålsett til VG.

Ingen lister fikk penger

Kirkerådets kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig, avviser at Åpen folkekirke er motarbeidet av Den norske kirke. Hun forklarer at ingen har fått penger til valgkamparbeid. De 81,5 millionene går til organiseringen av selve valget.

– Men siden dette er første valget med flere lister, vil vi foreta en utredning om det skal opprettes en tilskuddsordning ved kommende valg, sier hun til VG.

LES OGSÅ: Flest kandidater som støtter homovigsel

Utfordrer Støre

Stein Erik Hagen utfordrer Ap-leder Jonas Gahr Støre til å flagge sitt syn i kirkevalget, siden Støre har sagt at han er troende. Til det svarer Støre:

– Størst av alt er kjærligheten, og mennesker som velger troskap i kjærlighet bør møtes med åpne armer av kirken. Derfor støtter jeg kandidater som er for en åpen og inkluderende kirke og som jobber for likeverdighet for homofile og lesbiske.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter