Nyheter

Frp-topp: Hareide furter på Dagsrevyen

Frps ungdomsleder klasket til. Hareide «furter» og KrF driver «barnslig».

GARDERMOEN: FpU-toppen Atle Simonsen hadde lite godt å si om samarbeidspartiet i talen sin til Frps landsmøte på Gardermoen.

– Jeg forstår at KrF jobber for mest mulig gjennomslag, men å stå på Dagsrevyen og furte, be om sympati og at vi skal synes så synd på KrF at vi skal gi de en klapp på skulderen med å kansellere vår politikk er å trekke troen på mirakler litt vel langt, lød det til stor munterhet og applaus i Frps landsmøtesal.

LES OGSÅ: Frp-hjelp: Sett skipbrudne på land i Nord-Afrika

Hareides svartebok

Simonsen ristet i KrF og minnet om at Knut Arild Hareide i en avis hadde vist frem sin egen svartebok over angrep på KrF.

– I den boka står jeg fordi jeg sa at Venstre og KrF var mer opptatt av å stoppe FrPs politikk enn å få gjennomslag for egne saker. At hvis man ikke ville endre politikk – hvorfor skulle man da bytte regjering, spurte Simonsen.

At Hareide hadde nevnt FpU-lederen i oversikten sin, hadde ikke gjort noe med iveren hos Simonsen.

– Så Knut Arild – Hvis du følger med nå: Finn fram penn og papir, sa Simonsen og dro til med at KrF-toppen altså furter på Dagsrevyen.

LES OGSÅ: Frp-Siv feier ut flyktning-krav

«...på en slik barnslig måte..»

Simonsen stemplet også KrFs oppførsel som «barnslig»:

– Vi kan ikke drive politikk på en slik barnslig måte at et stortingsflertall skal stoppe en ønsket politikk og kansellere regjeringserklæringen og en viktig og liberalisering av åpningstidene fordi man synes synd på et parti som ikke fikk viljen sin.

LES OGSÅ: Knuser myten om kristne Frp

KrF-invitt: Alkohol. Oljeboring. Bompenger

Dersom Hareide skal få Frps forståelse, bør han i følge Simonsen også gjøre sitt for å tilfredsstille Frp.

– Hvis målet med politikken skal være å blidgjøre hverandre, vil jeg invitere Hareide til: Å liberalisere alkoholpolitikken, åpne for oljeboring i Lofoten og Vesterålen og fjerna alle bompengene i Norge. Så skal vi vise hvor god stemning det kan bli, sa han til stor applaus fra grasrota i partiet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter