Fremskrittspartiet gjør sin beste måling siden desember i fjor og går fram til 13,1 prosent på maimålingen fra Opinion.

Men KrF og Venstre er fortsatt langt unna sperregrensen på målingen som er gjort på oppdrag fra FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp har med 2,5 prosentpoengs økning like stor framgang som Senterpartiet har tilbakegang. Det skiller bare ett prosentpoeng i Senterpartiets favør.

Oppmerksomhet

Partileder og finansminister Siv Jensen mener framgangen skyldes fokus på gode saker og mye oppmerksomhet rundt partiet fra landsmøtet i begynnelsen av måneden.

– Vi har i en periode hatt gode saker som har gitt mye oppmerksomhet. Sletting av bompengegjeld, kjøkken på sykehjem og så videre. Summen av at vi har diskutert politikk og ikke hatt fokus på alt annet pleier å hjelpe, sier Siv Jensen til FriFagbevegelse.

Sliter kraftig

KrF og Venstre sliter, og begge er nede på totallet, henholdsvis 2,7 og 2,1 prosent. Det gir de to partiene bare ett mandat hver i Stortinget. Rødt får en oppslutning på 5,1 prosent, som er mer enn oppslutningen til de to regjeringspartiene til sammen.

Ap, SV og Sp ville fått 90 mandater til sammen hvis dette hadde vært et valgresultat, mens Rødt og MDG i tillegg får 16 plasser i Stortinget.

Oppslutning

Partienes oppslutning i prosent (endring fra april i parentes):

Ap: 27,2 (-0,3), Høyre: 21,2 (-0,3), Frp: 13,1 (+2,5), Sp: 14,1 (-2,6), SV: 8,3 (+0,1), Venstre: 2,1 (-0,2), KrF: 2,7 (+0,1), MDG: 4 (+0,3) og Rødt: 5,1 (+0,5)

Opinions partibarometer for mai er basert på 951 telefonintervjuer tatt opp fra 7. til 13. mai. Feilmarginen varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.