I går kom KrF-leder Knut Arild Hareide med sin historiske anbefaling om å søke regjeringsmakt med Ap og Sp. Samme dag delte Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari en VG-artikkel om fortrolige møter mellom Hareide og Ap-leder Jonas Gahr Støre – akkkompagnert av en tekst om Judas som forrådte Jesus. Det melder VG.

LES OGSÅ: Hareide avslører opptakten til KrF-dramaet

Judas forræderi mot Jesus

Keshvari er stortingsrepresentant og leder for Oslo Frp. I innlegget heter det blant annet:

«Da Jesus og disiplene kom opp til Jerusalem til påske, oppsøkte Judas selv øversteprestene og de skriftlærde. Han spurte dem hva de ville gi ham for å avsløre hvor de kunne finne Jesus og pågripe ham uten at det ble opptøyer eller uro».

Videre heter det: «Derfor er uttrykket ‘Judaskyss’ et uttrykk vi fortsatt i dag bruker om det ultimate forræderi»

Keshvari ønsker ikke å kommentere innlegget overfor Vårt Land. Han sier til VG at innlegget er privat og ikke ble postet på hans offisielle profil. Han sier han fant teksten på nettet og at den «forklarer seg godt».

LES OGSÅ: Splittet KrF-ledelse inn i landsmøte-oppgjør

KrF-politiker: – Derfor det er vanskelig med Frp

KrFs politiske sidevalg skal avgjøres på et ekstraordinært landsmøte 2. november. Skulle partiet følge Hareides anbefaling, vil det etter alt å dømme bety slutten for Fremskrittspartiets tid i regjering.

Reaksjonene på innlegget er ikke nådige blant KrF-politikere VG har snakket med. Hareide kaller det selv et «debattnivå jeg ikke vil gå ned på».

– Keshvari bør også stille seg spørsmålet om denne typen angrep, som det har vært en rekke av fra Frp, kanskje er noe av grunnen til at mange synes det er vanskelig å samarbeide med Frp, sier sentralstyremedlem Erik Lunde.