Nyheter

– Fornyet det religiøse språket

Eidsvåg er en av mange som i dag minnes Karsten Isachsen med dyp takknemlighet.

Bilde 1 av 2

Bjørn Eidsvåg, artist

– Karsten Isachsen var en vitkig person i utviklingen av mitt trosliv. Han fornyet det religiøse språket mitt og gjorde troens rom langt større enn det jeg var vant til fra før av. Derfor har jeg satt veldig stor pris på Karstens leting, den måten han fornyet det kristelige språket på. Han har alltid lett etter ord, infallsvinkler og historier som skal fornye det religiøse språket. Jeg synes han lyktes og er svært takknemlig, Han har vært en veldig viktig person for Den norske kirke.

LES OGSÅ: Min tro-intervju med Karsten Isachsen

Knut Müller-Nilssen, grunnlegger av Seminarpartner

Karsten hadde en fabelaktig evne til å snakke om eksistensielle spørsmål på en underholdene måte. Han kunne kramme sammen en livserfaring til en munter buljongterning som vi alle gjerne satte til livs. Han var en kombinasjon av en klok prest og en svært munter mann. Og det er en relativt sjelden kombinasjon. Karsten var den første foredragsholderen jeg begynte å arbeide med på 80-tallet. Han har stått meg svært nær og lært meg alt jeg kan om foredragsbransjen.

LES OGSÅ: Karsten Isachsen døde 71 år gammel

Per Anders Nordengen, prest og foredragsholder

– Det var ikke uventet at Karsten døde. Jeg tror kanskje det var en befrielse for ham. Det er få som setter igjen så store spor i norsk kirkeliv., gjennom ærlighet og formidling av evangeliet. Han var en av de største læremesterne for oss litt yngre. Han snakket på en måte folk forstår. Ingen kunne trollbinde fra en prekestol som ham, og han skrev så du satt der helt grepet av bare ord.

Kjell Markset, grunnlegger av KRIK Kristen Idrettskontakt

– Formidlingsevnen og humoren vil stå igjen etter Karsten. Han greide å bygge bro mellom folk og kirke på en usedvanlig god måte i vår moderne tid. Du kunne ikke sette karsten i bås. Han var annerledes og derfor betydde han så mye for folk, enten de var midt i kirkelandskapet eller langt utenfor. Barna mine kan mange av prekenene hans nesten utenatt. Vi lyttet så mye på dem i bilen. Han var også raus. Vi var alltid velkomne på Geilo. Han var et høydepunkt ved mange av KRIKs leire.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter