Nyheter

Foreslår forbønn for papirløse

Biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes oppfordrer til lystenning og bønn for ureturnerbare asylsøkere 2. søndag i advent.

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke (MKR) kom denne uken med en uttalelse om situasjonen for ureturnerbare flyktninger, og en oppfordring til myndighetene om å vurdere dette på nytt. Kirkens Bymisjon i Bodø har spesielt oppfordret til forbønn for denne gruppen mennesker.

I den forbindelse har biskopen i Sør Hålogaland, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, kommet med et forslag til en bønn som kan brukes 2. søndag i advent. Jusnes sier at initiativet også er inspirert av den siste tidens saker med Arne Viste og Gunnar Stålsett, som mot loven har ansatt mennesker i limbo og gitt dem arbeid og livsmulighet.

– Dette har på ny vist oss hvor urimelig denne loven eller tolkningen av den er. Dette er mennesker som er i en håpløs livssituasjon. De er utvist fra Norge, de har ikke mulighet til å reise tilbake til sitt opprinnelsesland, og de har ikke lov å arbeide mens de er i Norge, uttaler biskopen.

LES OGSÅ: Drømmer om at Norge tar imot 50.000 flyktninger

Bedre løsning

I helgen er det menneskerettighetssøndag, og gudstjenestene rundt om i landet oppfordres til å fokusere på rettferdighet og likeverd. I adventstiden forteller bibeltekstene om Guds sønn som kommer til oss inn i våre liv og vår samtid med rettferdighets- og håpsbudskapet, ifølge Jusnes. Det mener hun er en god anledning til en slik bønn som Sør-Hålogaland har foreslått.

– Det er snakk om å be for hvordan de har det, og hvordan vi kan finne en bedre løsning for deres opphold i Norge, sier Jusnes til Vårt Land.

Hun sier at det i Bodø har det vært et stort engasjement for dette lenge. Også fra politisk hold har det vært et ønske om å finne en løsning. Nå har ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød, sagt at loven bør endres.

– Derfor er dette både en samfunnsmessig og kirkelig handling, sier biskopen.

LES MER: Les om kvinnen som biskop Stålsett har gitt jobb: «Hvem skal holde Lula i hånden når hun dør?»

Sterkt signal

Hun minner om at mange menigheter feirer lysmesse denne dagen, og at barn og unge er deltagere i gudstjenesten.

– Ungdommens engasjement i en slik forbønn vil være et sterkt signal og en understreking av at det er ungdommene som skal bygge et framtidssamfunn med rettferdighet og fred.

LES OGSÅ: Asyladvokat: – Stålsett har ikke gjort noe rettsstridig

---

Fakta:

  • «Allmektige Gud, du som selv kom til oss, og ble flyktning. Vi takker deg for at du har omsorg og kjærlighet for mennesker på flukt! Du vet hva det betyr å være forfulgt, ensom, og hatet. Vi ber deg: Gi oss mot til å se ut over vår egen tilværelse. Gi oss mot til å kjempe for rettferdighet. I dag ber vi spesielt for de av våre medmennesker som lever som ureturnerbare flyktninger. Hjelp oss å rekke en hånd til dem vi møter, og vandre med dem et stykke på veien. Gi oss nåde slik at vi kan være med å gi stemme til dem som ikke har noen stemme, så deres skrik om hjelp og rettferdighet kan bli hørt. Gode Far og Skaper: Hjelp oss til å holde fast på at det er deg vi møter i den fremmede flyktningen.».

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter