Nyheter

Flere er domfelt for menneskehandel

Både i Bergen og Oslo har rumenske tiggere har blitt utsatt for menneskehandel.

Selv om Fafo-forskerne ikke har funnet tegn til bakmenn i sine undersøkelser, har det gått saker for den norske retten der personer er blitt domfelt for menneskehandel og å ha utnyttet rumenske tiggere.

I 2012 ble seks rumenere dømt for menneskehandel i det som omtales som den største menneskehandelssaken i norsk rettshistorie. De seks dømte var mellom 20 og 46 år.

LES MER: Oslo-folk behandler tiggerne verst

Tigge og stjele

Ofrene var fire mindreårige barn fra 13 til 17 år. Disse ble ifølge dommen utnyttet til å stjele fra butikker, tigge og selge falske gullgaver ulike steder i Norge og Sverige.

Følg oss på Facebook og Twitter!

I den samme saken ble en 38 år gammel kvinne dømt for å ha medvirket til voldtekt, og en 26 år gammel mann ble dømt for seksuelle overgrep mot en 13 år gammel jente.

Den mildeste fengselsstraffen er på ett og et halvt år, mens den strengeste er på tre år og et halvt år. Til sammen ble de domfelte dømt til 14 år og ti måneders fengsel, meldte Bergens Tidende.

LES MER: – Jeg brukte myter om romfolk til å døyve min egen dårlige samvittighet

Tvunget til prostitusjon

I januar ble en svigerfar og en svigersønn dømt for brudd på menneskehandelsparagrafen i Oslo tingrett. Sammen fraktet de to kvinner og seks menn fra Romania til Norge. Her ble kvinnene truet til å prostituere seg, mens mennene ble utnyttet til tigging og tyveri.

Den 50 år gamle svigerfaren ble dømt til fengsel i to år og seks måneder. Hans 25 år gamle svigersønn ble dømt til 10 måneders fengsel.

Strafferammen for menneskehandel er inntil fem år, inntil ti år for grov menneskehandel.

LES MER: Møt nordmennene som ba tiggerne inn

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter