Nyheter

For et år siden ville samfunnsdebattanten Thee Yezen Al-Obaide etablere en feministisk og skeiv moské. Nå har han stått frem som homofil, og leder den frivillige organisasjonen Salam, som jobber for å integrere skeive i innvandrermiljøene.

– Han har vært lur. Han har latt folk bli kjent med ham, før de ble kjent med legningen hans, sier Laial Janet, leder i organisasjonen NOK.

En forkjølet Al-Obaide og Janet møter Vårt Land på en kafé der de planlegger førstkommende fredags arrangement: 17. mai starter nemlig Ramadan, muslimenes fastemåned. I den forbindelse arrangerer organisasjonene Salam og NOK «A very Queer Ramadan», fire fredager på rad.

På arrangementets Facebook-side skriver de at «Ramadan betyr veldedighet, tilgivelse og ydmykhet. Ramadan skal være en åndelig og kroppslig renselsesprosess. Men det er også en tid for glede og samvær med familie og venner. Slik er det ikke for alle. Mange skeive, kvinner og transpersoner med muslimsk bakgrunn mangler et slikt fellesskap. Hos oss er alle velkommen, uansett kjønn, seksuell legning, religion og bakgrunn.»