Kirke

Får konsentrere seg om én menighet

Øyvind Rise (42) har fått jobben som sokneprest i Fridalen menighet i Bergen.

– Hvorfor søkte du på denne jobben?

– Fridalen er en spennende menighet som ligger like utenfor Bergen sentrum med høy aktivitet for barn og unge. Jeg tror jeg vil trives i dette fellesskapet både som prest og familiefar.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

– Utenom å feire gudstjenester, blir en av de viktigste oppgaven å sitte i menighetsrådet og samme med frivillige der jobbe for å bygge menighet og fellesskap.

Glad i mennesker

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg har hatt en veldig spennende tid i Bergen domkirke menighet, men har da også vært prest i flere kirker samtidig. Nå gleder jeg meg til å begynne i en stilling hvor jeg kan konsentrere meg om å bruke all min tid på ett sted.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Jeg har i årene etter studiene jobbet i ulike stillinger, og tar med meg nyttige erfaringer fra alle disse. Men jeg tror likevel det viktigste er at jeg er glad i mennesker og liker å være prest.

– Hva er det beste du har opplevd?

– Å bli far til tre flotte barn.

– Hva gjør du helst i fritiden?

– Da vil jeg helst være sammen med familien.

Grepet av Vesaas

– Hvilken bok vil du anbefale?

– En bok som har fulgt meg siden jeg var ungdom er Fuglane av Tarjei Vesaas. Historien om Mattis som ikke klarer å leve som et A4-menneske, men som har evner til å lese og tolke fenomen i naturen, grep meg voldsomt. For meg sier denne romanen noe viktig om menneskeverdet og at alle mennesker har rett til å bli godtatt som de er. En sterk og viktig klassiker som jeg gjerne anbefaler.

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Jeg tror ikke jeg klarerer å trekke fram ett vers i Bibelen som favoritt, men heller en fortelling. Og da blir det fortellingen om den bortkomne sønnen. For meg er det ingen historier i Bibelen som tydeligere formidler Guds kjærlighet og nåde til oss mennesker.

– Hva er din favorittsalme?

– En salme som har vært viktig for meg de siste årene er Jeg tror på jordens forvandling av Eyvind Skeie. Jeg synes denne salmen formidler troen og håpet om oppstandelsen og de siste tider i et språk som er forståelig og troverdig. Håpet handler ikke om å flykte fra denne verden, står det i salmen, men er en måte å leve i verden på.

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Det er mange som har betydd mye for meg, men hvis jeg bare kan nevne en person, så blir det min kone Kari. Vi har vært kjærester siden vi var 20 år og har fulgt hverandre gjennom mange faser i livet. Jeg er privilegert som kan dele livet med henne.

LES MER FRA BJØRGVIN BISPEDØMME:

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye oppgaver i Kirke-Norge
  • I dag: Øyvind Rise (42), gift, tre barn.
  • Er tilsatt som sokneprest i Bergensdalen prosti med Fridalen sokn som tjenestested. Tiltrer 1. januar 2020.
  • Har tidligere vært prest i Bergen domkirke menighet.
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke