Nyheter

Dørum til topps i Oslo

Åpen folkekirke gjorde nær rent bord ved bispedømmerådsvalget i Oslo bispedømme.

Bare to kandidater som sier nei til kirkelig vigsel av likekjønnede er valgt inn i Oslo bispedømmeråd. Det er Harald Hegstad, professor ved Menighetsfakultetet og leder i bispedømmerådet de siste fire årene, og KrF-politikeren Aud Kvalbein.

LES MER: Her er resultatet fra Hamar og Borg

Fikk fem av sju

Fem av kandidatene på listen fra Åpen folkekirke er valgt inn i bispedømmerådet, og dermed også i Kirkemøtet – Den norske kirkes «storting». Ved Oslo-valget brukte 46.065 personer listen fra Åpen folkekirke, mens 14.205 stemte på nominasjonskomiteens liste.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Flest stemmer ved kirkevalget i Oslo oppnådde Odd Einar Dørum (53.467 personstemmer) og Kristin Gunleiksrud Raaum (51.218). Dørum er kjent som Venstre-politiker og tidligere medlem av Kirkemøtet. Gunleiksrud Raaum er nå nestleder i Kirkerådet. I tillegg er Kristin Skjøtskift, Jørgen Foss og Gard Realf Sandaker-Nielsen inne.

LES MER: Forberedt på å tape vigselskampen

Lundby ble vararepresentant

Det innebærer at Knut Lundby, tidligere leder i Oslo bispedømmeråd og et av de mest toneangivende medlemmene i Kirkemøtet gjennom mange år, må nøye seg med plass som første vararepresentant til bispedømmerådet og Kirkemøtet.

LES MER: Mobilisering før kirkevalget ga liten effekt

Også de to bispedømmerådsmedlemmene som er valgt blant ansatte i Oslo bispedømme, trosopplæringsleder Tone Louise Stranden og menighetsprest Anne Berit Evang, har markert seg med et klart ja-standpunkt til at homofile og lesbiske skal få gifte seg i kirken.

Katja Eidesen er valgt som representant fra døvemenighetene i Oslo bispedømmeråd. Også hun er for kirkelig vigsel av likekjønnede par.

LES MER: – Åpen folkekirke-topp leses av engelen Gabriel

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter