Nyheter

Det koster å være par

Enkelte bruker opp mot én million kroner på bryllupet, ­forteller bryllupsarrangør.

– I et typisk kostbart bryllup ønsker man gjerne flere blomster, har kostbare antrekk, designkake til 50.000 kroner og bruker penger på for eksempel isskulpturer og fyrverkeri. I tillegg har man kanskje en fotograf med seg hele dagen. Mange velger også å gifte seg i utlandet, spesielt Italia er populært, forteller bryllupsarrangør Ann Kristin Nissen, som er daglig leder i Brudepikene.

Dyrest av alt

I løpet av 14 år har hun vært med på å arrangere over 1.000 bryllup. Nissen har inntrykk av at nordmenn svir av stadig mer penger på bryllupsfeiringen, og mye brukes på staffasje.

– Å bruke opp mot 250.000 kroner er ikke uvanlig, ifølge henne.

I snitt bruker nordmenn mellom 100.000 og 130.000 kroner på bryllupet og bryllupsreisen, ifølge beregninger bladet Ditt Bryllup gjorde blant sine lesere i 2013. Magasinet hadde den gang et opplag på 36.000.

LES MER: «Menigheter tar kreative grep for å dempe pengepresset ved bryllup»

Påvirket av kjendisene

En ny bryllupstrend er at bruden skal ha opp mot tre ulike kjoler i bryllupet, meldte NRK nylig. En av de mest profilerte brudene som hadde flere kjoler på sin store dag, er svenske prinsesse Madeleine.

Ønsket om storslåtte bryllup tror bryllupsarrangør Ann Kristin Nissen kommer fra blant annet oppmerksomheten omkring profilerte personer.

– Når prinsesser og kjendiser gifter seg, vil man gjerne ha det samme som dem, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter