Skolelærere i Italia får nå tilbud om 40-timers intensivkurs i eksorsisme og frigjøringsbønn, ifølge nyhetssiden The Telegraph.

Kurset koster nesten 4000 norske kroner, og omtrent 200 lærer fra italienske statlige skoler har allerede meldt seg på, ifølge nyhetssiden The Daily Beast. Den italienske kunnskapsministeren Marco Bussetti står bak kursene. Han mener at lærere må være i være i stand til å bekjempe Djevelen i sine mange forkledninger.

Les også: Tredobling av «besatte»

Kritikk

Kurset tilbys gjennom det italienske kunnskapsdepartementet og avholdes på det Pontifikale Universitet Regina Apostolorum. Universitetet er tilknyttet Vatikanet og holder årlige eksorsismekonferanser for prester.

Kurstilbudet har møtt sterk kritikk fra flere hold. Italienske parlamentsmedlemmer har uttalt at regjeringskoalisjonen heller bør konsentrere seg om å fikse falleferdige skoler.

– Skolene er ikke trygge, gymsalene er ikke egnet for bruk og lærere får ikke skikkelig lønn. Hva gjør kunnskapsministeren? Han fremmer eksorsismekurs. Dette er ikke middelalderen, sa opposisjonspolitiker og tidligere parlamentspresident Laura Boldrini ifølge The Telegraph.

I februar i fjor skrev Vårt Land at det har vært tredobling av «besatte» i Italia på kort tid, og at det årlig registreres 500. 000 henvendelser om åndeutdrivelse.

Les også: «Drev ut demoner» på norsk hotell.