Nyheter

– De stempler mitt hjem som rasistisk

«En grov invasjon av mitt privatliv», skrev Tor Mikkel Waras samboer i en følelsesladet kronikk tidlig i september. Anklaget var rettet mot forestillingen Ways of seeing på Black Box Teater.

«Dette er ikke kunst. Det er et hensynsløst og et grovt overtramp», skrev Laila Anita Bertheussen I en kronikk i VG 1. desember i fjor. Anklagen var rettet mot regissøren av teaterstykket.

Hun var kraftig opprørt over at hennes og Waras hus var blitt filmet til forestillingen. Hun poengterte at familien tåler at Tor Mikkel Wara tar på seg ansvaret som justisminister, men:

«I et åpent demokrati skal og bør politikerne våre fremstå i offentlighet. Jeg er glad noen orker det. Jeg orker det ikke, skriver hun.»

LES OGSÅ: Erna Solberg: Et sjokk

«Jeg føler meg trygg i eget hus»

Dette skrev hun videre i innlegget: «4. april får landet en ny justisminister. 5. april filmer fremmede mennesker vårt hjem uten tillatelse. Et hjem jeg befinner meg i nesten hele døgnet, hver dag, hver uke, tidvis med sterke smerter. Jeg føler meg trygg i eget hus. Gardinene åpne og lyset på. Jeg ante ingenting om hva som skjedde på utsiden, rett utenfor mitt eget trygge hjem. Der står de, på privat grunn, og filmer i skjul mens jeg er hjemme. De filmer stuevinduet og soveromsvinduet, og der inne er jeg. Jeg som aldri har oppsøkt offentlighetens lys. Jeg som alltid har satt pris på min anonymitet. Det er inntrengere og jeg er uten mulighet til å forsvare meg. Hadde jeg visst at de var der ute hadde jeg selvsagt fått dem fjernet», skriver hun:

«De kaller det kunst, jeg kaller det en grov invasjon av mitt privatliv».

LES OGSÅ: Dette er en bombe

Føler seg stemplet

Bertheussen reagerte kraftig på det som hun opplever som anklager i forestilligen Ways of seeing:

«De stempler mitt hjem som rasistisk, og sprer farlige konspirasjonsteorier som er helt hinsides virkeligheten.»

Og: «De som filmet mitt hus, mitt soveromsvindu mens jeg lå syk og uvitende i mitt eget hjem søker nå oppmerksomhet. Det fortjener de ikke. Jeg er ingen offentlig person og jeg vil ikke være det. Nå hadde jeg ikke noe valg.

Jeg må si stopp!», skrev hun i VG.

LES OGSÅ: PST har siktet Waras samboer

Reagerte på Facebook

Bertheussen er nå siktet for å ha forsøkt å tenne på familiens bil søndag. I et Facebook-innlegg dagen etter forteller hun at hun skulle bruke helgen til å slappe av mens Wara var bortreist.

«Jeg var alene hjemme og lå og sov da jeg ble vekket at politi (tror jeg) med beskjed om at bilen brant og jeg fikk ikke gå ut og se». Hun er opprørt Filter nyheter som hun hevder skriver at «Waras familie sa nei til kameraovervåkning etter trusler – politiets etterforskning ble vanskeligere».

Ifølge Filter Nyheters kilder sa Wara nei til å etablere døgnkontinuerlig videoovervåkning på eiendommen i en tidlig fase av etterforskningen, noe som skal ha skapt frustrasjon internt i både Oslo politidistrikt og PST.

– Galskap

«Dette er jo helt galskap. Er dette «gode, men ubekreftede rykter»? Hvis mitt hjem blir mere overvåket nå tør jeg knapt og gå på do. Det er kameraer over alt!», skriver hun:

«Alle disse konspirasjonsteoriene og løgnene er en stor ekstra belastning i tilleg til all terroren vi utsettes for.»

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter