Nyheter

De folkevalgte enige om det nye Politi-Norge

Færre og større politidistrikter, ny kultur og bedre ledelse. Slik vil det nye Politi-Norge trolig se ut.

Regjeringen har klart å samle et betydelig politisk flertall bak politireformen, som blant annet innebærer at dagens 27 politidistrikter slås sammen til tolv nye distrikter. Antall lensmannskontorer og tjenestesteder skal også kuttes betraktelig uten at antallet er tallfestet.

Hele reformen skal legges fram på en pressekonferanse på Stortinget søndag ettermiddag.

Bedre kultur og ledelse

Ifølge Dagbladet er det gjort tre viktige justeringer i inndelingen av distriktene: Asker og Bærum blir en del av Oslo politidistrikt, Finnmark blir ikke delt i to distrikter som opprinnelig planlagt, mens Troms blir et eget politidistrikt. Ellers er inndelingen den samme som regjeringen foreslo.

Arbeiderpartiet, regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF skal også ha blitt enige om klare føringer for endring av kultur i politiet. I enigheten skal det også ha vært lagt føringer for hvordan politiet skal få en bedre ledelse.

Bred enighet

– Det er viktig for oss å gjøre det vi kan for å få et så bredt flertall som overhodet mulig bak en så stor reform, sa justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB da han oversendte reformforslaget til Stortinget i starten av mars.

I tillegg til støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, deltar også Arbeiderpartiet når regjeringspartiene innkaller til pressekonferanse i Stortinget senere søndag. Etter det NTB får opplyst er enigheten med Ap «en del av nyheten» som skal presenteres senere søndag.

LES OGSÅ: Kan bli nye tre måneder med væpnet politi

Legger ned politireserven?

Det kan dermed tenkes at Ap har fått gjennomslag blant annet for å legge ned politireserven, slik justispolitisk talsperson og nestleder Hadia Tajik tok til orde for i våres.

Regjeringen har lovet bedre kapasitet til å håndtere organisert kriminalitet, økonomisk kriminalitet og seksualforbrytelser etter å ha gjennomført reformen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Anundsen understreket i mars dessuten at det fortsatt er hensikten å nå målet om to polititjenestemenn per 1.000 innbyggere. Omorganiseringen vil frigjøre administrativt personell til politiarbeid. Flere politifolk som i dag jobber med administrative oppgaver, skal tilbake til politioperative oppgaver.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter