Nyheter

De ansatte har fått munnkurv

Etter at tillitskrisen i organisasjonen Åpne Dører ble gjort kjent, har ansatte fått beskjed om å være tause overfor media.

Ledelsen i organisasjonen som jobber for trosfrihet og forfulgte kristne har i en e-post til de ansatte gjort det klart at de ikke får lov til å svare på henvendelser utenfra: «Når det gjelder uttalelser til media skal alle forespørsler om dette rettes til generalsekretær, personalleder eller styreleder. Eventuelt kan også verneombudet vises til. Spørsmål internt rettes til lederteamet».

E-posten ble sendt etter at Vårt Land snakket med fire ansatte og tidligere ansatte om det de beskrev som en «tillitskrise» mellom dem og ledelsen de siste årene. Øivind Benestad og flere sentrale ansatte har sagt opp på grunn av konflikten, som for mange har ført til langvarig psykiske belastninger og påfølgende sykefravær.

Gis munnkurv

Den første delen av e-posten klassifiseres som unntatt offentligheten. Lederteamet i Åpne Dører navngir to ansatte som skal ha vært i kontakt med Vårt Land, selv om de er anonymisert i avisens fremstilling. «Vi vet ikke med sikkerhet hva disse har formidlet til journalisten», står det i e-posten. Ledelsen utdyper at kontakten med mediene uten tvil er belastende for både organisasjonen og medarbeidere, og de beklager dette. En av dem Vårt Land har vært i kontakt med forteller at e-posten skaper redsel for at uttalelser kan bli brukt mot seg, og at de oppleves som en munnkurv.

Generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland, sier e-posten tvert i mot er et ønske om å beskytte ansatte.

– Det er en vanlig praksis i Åpne Dører på samme måte som det også er vanlig i de fleste andre bedrifter og organisasjoner. Ansatte skal slippe å uttale seg i media. Verneombudet har uttalt seg på vegne av de ansatte, men det valgte Vårt Land å ikke ta med i forrige sak.

– Kan du forstå dersom noen ansatte frykter for at det de sier skal bli brukt mot dem?

– Vi har forståelse for at det er ansatte som ikke er enige med alt i veien videre, sier Askeland.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ingen instruksjon

I del to av e-posten som klassifiseres som offentlig informasjon står det beskrevet hvordan lederteamet skal være «ryddige og riktige i kommunikasjonen utad».

Det understrekes at punktene ikke deles som en instruksjon, men som en hjelp. Lederteamet ønsker å formidle, både internt og eksternt, at konflikten handler om en uenighet mellom styret noen ansatte ved kontoret i Kristiansand om «styringsrettslige disposisjoner».

Videre pekes det på hvor mye generalsekretæren har oppnådd ved å trimme organisasjonen. Fra 2013 til 2014 har inntektene vokst fra 20 til 31 millioner kroner. Det utdypes at omstrukturering er hovedårsaken til konflikten.

LES MER: Benestad sier opp i protest

Konflikt skyldes lederstil

Da Øivind Benestad nylig sa opp i protest etter 11 år som informasjonsleder, understreket han i en e-post til Vårt Land at problemene etter hans vurdering ikke handler om strategi og omorganisering, men om lederstil og personalbehandling. Dette ble underbygget av ansatte og tidligere ansatte som for noen uker siden beskrev en ledelse som de opplever ikke tar dem på alvor.

– Opplevelsen har vært at varslere gjennomgående ikke har blitt tatt på alvor. Selv opplevde jeg meg straffet og forsøkt truet til taushet, sier en tidligere ansatt.

I den forbindelse gjorde styreleder Kristine Eiken Sortland det klart, i tråd med skrivet fra lederteamet, at konflikten skyldtes omstrukturering. Det reagerte en av de tidligere ansatte på:

– Når styreleder skylder på omstillinger, viser det dessverre hvor liten forståelse hun har for hva vi har varslet henne om. At så mange høyst oppegående mennesker blir langtidssykemeldt og slutter, vitner om noe helt annet enn en omstillingsprosess.

Morten Askeland understreker at han har støtte av de fleste medarbeiderne i Åpne Dører.

– Men vi synes det er trist at ikke hele organisasjonen står samlet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter