Nyheter

Dansk Folkeparti jubler over tolv burkabøter

Dansk politi har utstedt tolv bøter siden tildekkingsforbudet trådte i kraft i august 2018.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle komme så mange bøter etter bare et halvt år. Dette er interessante tall, sier strafferettsprofessor Thomas Elholm til den danske avisen Kristeligt Dagblad.

Politiregistre avisen har fått tilgang til viser at politiet har utstedt 12 bøter og i alt 20 siktelser siden tildekkingsforbudet trådte i kraft 1. august 2018.

LES MER: Reportasje: Nikabens Zorro betaler burkabøter over hele verden.

DF fornøyde

Innvandringstalsmann for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, mener tallene viser at forbudet, som ble kritisert for å være en tom symbolsak, har reell effekt.

– Dette er vi glade for. Situasjonen kan bli enda bedre, men tingene beveger seg stille og rolig i riktig retning, sier Henriksen til Kristeligt Dagblad.

Han mener de tolv utstedte bøtene viser at politiet klarer å håndheve loven, i motsetning til det kritikere av burkaforbudet har hevdet.

– Det er bra at mange politibetjenter prøver å leve opp til forventningene som er gitt av politikerne, til tross for Politiforbundets klagesang over forbudet, sier han.

LES MER: Dette plagget kan koste deg 10000 kr i Danmark.

Stor skepsis

Tildekkingsforbudet skapte stor debatt i Danmark i fjor. Kritikere mente forbudet var islamofobt, siden det først og fremst er myntet på kvinner som dekker til ansiktet. De peker på at tildekkingsforbudet føyer seg inn i en rekke av lover som primært retter seg mot Danmarks muslimske befolkning. I 2018 ble den såkalte «ghetto-loven» vedtatt. Den fastsetter at barn som er født i visse områder må tilbringe minst 25 timer i uken borte fra familien på integreringskurs om danske verdier.

– Dansk Folkeparti har fått flere og flere stemmer de siste årene, og sentrumspartiene prøver å stanse utviklingen med å ta like markante standpunkt i innvandringspolitikken, uttalte den danske høgskoleprofessoren Mogens Mogensen til Vårt Land i fjor høst.

Han mener tildekkingsforbudet innskrenker religionsfriheten.

– Det kan være legitimt å innskrenke religionsfrihet av sikkerhetsårsaker, men dette forbudet handler ikke om sikkerhet. Burkakledde kvinner utgjør ingen sikkerhetstrussel.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter