Dagens Næringsliv har snakket med flere kilder fra både rød og blå side som kjenner valgkomiteens arbeid. Ifølge dem avviste ikke Bollestad umiddelbart at hun kunne bli KrFs neste leder da komiteen spurte henne.

Ikke avvisende

Dagens Næringsliv skriver at i møtet med valgkomiteen skal Bollestad ha sagt at hun hadde blitt oppfordret til å stille selv som lederkandidat av flere røde i partiet fordi Kjell Ingolf Ropstad ble sett på som splittende.

26. januar gikk Bollestad ut i Vårt Land, og avviste at hun var kandidat til å ta over partiet.

– Nei, jeg har pekt på Ropstad og han bør bli KrFs neste leder, sa hun.

Samme helg ble Bollestad spurt av KrFs valgkomité om hun ville være lederkandidat, får DN opplyst av flere kilder. Dette svarte ikke Bollestad klart på, ifølge DNs kilder. Hun ble bedt om å gi seg selv en betenkningstid, og først to uker senere kom hun tilbake og avviste at hun var kandidat til å bli leder, slik hun allerede hadde gjort offentlig.

Takket nei

Olaug Bollestad bekrefter overfor DN at hun ble bedt om å være leder, og at hun vurderte det.

– Jeg takket nei til å bli leder allerede i januar. Valgkomiteen ba meg tenke meg om, og det gjorde jeg i cirka 14 dager. Så takket jeg nei igjen, sier hun.

Bollestad sier at det er noen som har spurt henne om hun kunne tenke seg å stille som leder, på begge sider av samarbeidsdiskusjonen.

– Men det takket jeg altså nei til, sier Bollestad til DN.

KrF skal velge ny leder på landsmøtet i helga, og Kjell Ingolf Ropstad er innstilt som kandidat.