Nyheter

Blomhoff inngår forlik med Betanien

Saken mot den underslagsdømte eks-direktøren Are Blomhoff nærmer seg slutten.

For ett år siden ble Are Blomhoff dømt til fengsel i tre år for å ha underslått 15,8 millioner kroner. I retten fortalte Blomhoff at pengene ble brukt på fester i Spania med prostituerte og store mengder alkohol. Han ble ikke dømt til å erstatte dette beløpet.

LES OGSÅ: Brukte mesteparten av millionene på fester med prostituerte

Styret i stiftelsen Betanien mener beløpet som Blomhoff har underslått er større en det han er dømt for. De har krevd 28 millioner kroner av Blomhoff. De har tatt pant i Blomhoffs bolig og stevnet eksdirektøren.

I oktober sa Blomhoffs advokat, Per-Erik Gåskjenn, til Bergens Tidene at stevningen av hans klient bare var en formalitet og at han regnet med at saken ville kunne løses utenfor rettssystemet.

LES OGSÅ: Nok en Betanien-leder straffet for sexkjøp

Løsning i nær framtid

Nå har partene kommet fram til et forlik, som skal underskrives i Drammen tingrett 26. februar, ifølge VG. Gåskjenn vil ikke gå i detaljer om avtalen.

– Jeg regner med at vi skal komme frem til en løsning som gjør at denne saken nå kan avsluttes, sier han til VG.

Heller ikke styreleder i Betanien, Filip Rygg, vil ikke gå i detaljer om forliket, men bekrefter at saken nå nærmer seg en avslutning.

– Dette er en sak som har vært veldig krevende, og som har pågått lenge, sier han til VG.

– Kom fullstendig ut av kontroll

Blomhoff var fram til januar 2013, da han vedgikk underslagene, forstander og direktør for Stiftelsen Betanien Bergen. Stiftelsen driver sykehus, sykehjem og høgskole i Bergen.

Underslaget skjedde ved at tiltalte fikk overført penger til en fiktiv vedlikeholdskonto tilknyttet sykehjemmet som bare han disponerte og kjente til.

I retten hadde Blomhoff problemer med å forstå hvor høyt beløpet han hadde unndratt var.

– Dette er kommet fullstendig ut av kontroll. Det viser størrelsen på beløpet, sa han i retten.

– Jeg forstår det slik at det alt vesentligste har gått til fest og moro? spurte dommeren.

– Ja, det er ingen midler igjen, for å si det slik, svarte tiltalte.

LES OGSÅ: Betanien leter etter skjult formue

Fornuftig med forlik

Tillitsvalgt for overlegene i SBB, Arne Nakling, mener det er fornuftig av Betanien-styret å inngå et forlik med Blomhoff.

– Vi som er tillitsvalgte har unisont advart mot et sivilt søksmål mot Blomhoff, fordi det generelt ville hatt store menneskelige omkostninger. Det mener vi må veie tyngre enn et relativt beskjedent beløp som Betanien har mulighet til å få tilbake. Etter mitt syn må det meste av pengene som ble underslått regnes som tapt, sier Nakling til VG.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter