Nyheter

Bibelgeneral hardt ut mot utkast til læreplan: For liten plass til Guds ord

Bibelselskapet mener Guds ord for få liten plass i utkastet til ny læreplan i KRLE. – Et alvorlig brudd med norsk skolehistorie, advarer de.

Til høsten skal alle læreplanene for grunnskolen fornyes. Da høringsfristen gikk ut i forrige uke hadde det kommet inn 450 svar om KRLE og religion- og etikkfagets læreplan.

Det Norske Bibelselskap mener utkastet til læreplanen i religionsfaget ikke tydelig prioriterer «det viktigste eleven skal lære», skriver Dagen.

– Dette totale fraværet av religiøse skrifter og særlig fraværet av omtale av Bibelen er et alvorlig brudd på norsk skolehistorie, skriver generalsekretær Paul Erik Wirgenes i Bibelselskapet i høringssvaret.

Han mener dette svekker religionsforståelsen til skoleelevene.

– Den manglende vektleggingen og forståelsen av Bibelen og de hellige skrifter er alvorlig for elevenes aktive og medvirkende rolle i religionsfeltet, argumenterer han.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier Utdanningsdirektoratet nå skal gå gjennom alle høringssvarene og bearbeide læreplanene basert på tilbakemeldingene.

– Direktoratet sender sin oppsummering og reviderte utkast til nye læreplaner til Kunnskapsdepartementet tidlig i høst. Deretter fastsetter departementet de endelige læreplanene i løpet av november sier han.

– De nye læreplanene skal tas i bruk fra skoleåret 2020/2021, sier Sanner.

LES MER: Skal smugle høyteknologiske bibler til Nord-Korea

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter