Nyheter

Aylans far reiser hjem for å begrave familien i Syria

Bilde 1 av 2

Abdullah Kurdi, faren til tre år gamle Aylan som druknet på vei til et liv i fred og frihet, har reist hjem for å begrave sin kone og to sønner i hjembyen Kobani i Syria.

Bildene av den lille treåringen som ligger død i vannkanten på en tyrkisk feriestrand, har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Også Aylans fem år gamle storebror Galip og moren Rehan (35) var blant de tolv flyktningene som omkom da båten de satt i, kantret i sjøen mellom Tyrkia og Hellas.

LES OGSÅ: – Barna mine gled ut av hendene mine

Fredag forlot Abdullah Kurdi (40) den tyrkiske byen Bodrum. Med seg hadde han kistene med sine to døde barn og kone, og han ble fulgt av andre familiemedlemmer. Gravfølget ble eskortert av tyrkiske sikkerhetsstyrker fram til grensen til Syria.

– Starten på slutten

Deretter fortsatte de reisen mot Kobani, den kurdiskdominerte byen nord i Syria. Kolonnen med journalister og fotografer, samt en rekke aktivister som også fulgte gravfølget, ble imidlertid stanset ved grensen.

LES OGSÅ: Biskopbønn om gjestfrihet

Før han reiste, sa Kurdi i et intervju med avisen Mirror at han håper familiens skjebne kan bli starten på slutten på flyktningkrisen.

– Jeg håper bildene av min døde sønn forandrer alt. La dette bli siste gangen, sier han til avisen.

Symbol

Lille Aylan og hans bror og mor er bare tre av titusenvis av barn og voksne som har mistet livet i forsøket på å ta seg bort fra krig og konflikter til et tryggere liv i Europa.

Likevel har de sterke bildene av den lille kroppen i rød t-skjorte og blå kortbukse blitt et symbol på de mange tragiske skjebnene i migrasjonsstrømmen til Europa.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter