Nyheter

Allsang på misjonshus ødelegger nordmenns ferieplaner

Halvparten av befolkningen på skjærgårdsøya Vrångö har koronasymptomer etter korssamling i et menighetshus i slutten av mai.

I slutten av mai var tre kor samlet i misjonshuset på Vrångö i Västra Götaland. Få dager senere fikk 11 av 15 kormedlemmer påvist korona, og nå har 100 – nær halvparten av øyas befolkning – symptomer.

Det var Aftenposten, via Göteborgs-Posten, som først omtalte saken. Det store smitteutbruddet stikker nemlig kjepper i hjulene for mange nordmenns ferieplaner.

Tilfredsstiller ikke koronakrav

Fredag presenterte regjeringen nye retningslinjer for reiser og koronavirus. For at du skal unngå å havne i tidagerskarantene, må regionen du reiser til ha færre enn 20 nye smittede per 100.000 innbyggere i uken de siste 14 dagene.

Aftenposten har fått tall fra svenske folkehelsemyndigheter som slår fast at de fleste regionene i Sverige er langt unna å tilfredsstille dette kravet.

– Det er mange områder i Sverige som ligger to ganger eller mer over det som er satt som kriterium hva angår nye tilfeller og innleggelser, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Aftenposten.

Jobber på spreng

Det svenske statistikkbyrået SCB anslår at nesten 12.500 nordmenn har hytte i Sverige, skriver Aftenposten. Det hjelper lite at smittetallene er lave Strömstad når Bohuslän og andre beslektede kommuner har flere tilfeller enn den norske regjeringens krav.

Også Värmland, en annen populær region blant norske hytteeiere, er et godt stykke unna kravene. Andelen med covid-19 er på 12 prosent, skriver avisa. Helsedirektoratets har satt andelsgrensen til fem prosent.

Göteborgs-Posten skriver at den nåværende smittesituasjonen på den svenske skjærgårdsøya Vrångö har gjort at helsesenteret har innhentet ekstra personell og jobber på spreng for å teste øybeboerne.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter