Dette opplyser aksjonsgruppa selv på sosiale medier. Arrestasjonene skjedde søndag, da aksjonsnettverket blokkerte innkjøringen til en interneringsleir i New Jersey.

Senteret skal ha vært et sted der udokumenterte innvandrere skal ha blitt internert. I USA raser nå debatten om forholdene i landets interneringsinstitusjoner, etter flere avsløringer om at blant annet barn har blitt skilt fra foreldrene på grensen og mangel på basisvarer i institusjonene.

Flere barn skal også ha omkommet av sykdom eller underernæring mens de har vært internert.

Holocaust-sammenligning

Aksjonsnettverket stilte med slagord der de kalte leirene for konsentrasjonsleirer og trakk paralleller til jødeutryddelsen i Europa, Holocaust.

Navnet på aksjonsgruppa, Never Again / Aldri mer, spiller også på Holocaust: de oppgir som mål å forhindre at det som skjedde med jødene skjer igjen, uavhengig av folkegruppe.

LES OGSÅ: Gud, fedreland og ytre høyre

Den demokratiske stjerneskuddpolitikeren Alexandria Ocasio-Cortez sammenlignet leirene med konsentrasjonsleirer, noe som møtte sterke reaksjoner. Republikanere og andre reagerte på denne sammenligningen. Men den jødiske aksjonsgruppa mener sammenligningen er helt på sin plass.

– Politikerne bruker mer tid på å krangle om definisjonen av forholdene i leirene heller enn å gjøre noe med de forholdene, skrev aksjonsnettverket i en pressemelding.

Religiøse aktivister

Flere av demonstrantene ropte slagord både på engelsk og hebraisk. Mange hadde plakater med «Jøder mot ICE» (ICE er den amerikanske immigrasjonsmyndigheten, journ. anm.).

LES OGSÅ: Lite vi kan gjøre, sier etikkråd om klagen mot legen som sto bak Abbasi-uttransporteringen

Ifølge arrangørene samlet demonstrasjonen søndag rundt 200 personer – alle jødiske, men med forskjellig religiøst utgangspunkt. Både sekulære jøder og mer ortodokse og aktivt troende jøder deltok, ifølge Newsweek.

Flere av demonstrantene reagerer blant annet på at politikere hevder de snakker for jødene og jødenes interesser, samtidig som de forsvarer å plassere innvandrere i interneringsleirer.