På skyggesiden av frigjøringsteologien

VENEZUELA: Den humanitære krisen i Venezuela er enorm. Men når venstreregimer utpiner sine folk, mister biskopene her hjemme munn og mæle. Kanskje bør de heller lære av sine prestekolleger i Venezuela.

DIAKONI: Asle Toje har besøkt byen Machiques i Venezuela, der frivillige fra Caritas veier og måler barn for å bekjempe underernæring. Han er imponert over kirkens arbeid i det kriserammede landet.
Publisert

Old pirates, yes, they rob I. Bob Marley synes å appellere spesielt sterkt til aspirerende bistandsarbeidere. Kanskje troskyldigheten appellerer, kanskje cannabisen. Men bistandsturistene blir sjelden lenge nok til å utgjøre noen forskjell. Det krever mer for å leve ydmykt blant de lidende enn å posere på sosiale medier. Å tjene krever overbevisning, det krever tro.

Jeg ble minnet om dette da jeg besøkte elleve av Venezuelas 23 provinser i høst, for å vurdere den humanitære situasjonen i landet. De stedene hvor det er mest krevende; i malariadeltaet; langs grensen til Columbia der væpnede grupper styrer om natten, i byene hvor barn lever i ulveflokker – de stedene der det koster å hjelpe, der møter du de kristne. Der møter du kirken.

Skyggesiden av frigjøringsteologi

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP