Verdidebatt

Vi vil hindre at dette skjer igjen

SMÅGRUPPER: Sondre Neteland opplever å ha blitt kastet ut av en av våre smågrupper i Salt Trondheim. Dette beklager vi sterkt.

Vi har ikke opplevd dette tidligere fra noen, men vi tar det på alvor og tar det med oss videre. Vi opplever at vi har en god praksis i smågruppene våre, men vi skal gjøre vårt for at hindre at dette skjer igjen.

Vi ønsker ikke å kaste ut noen, men heller inkludere i alle våre fellesskap. Når nye kommer til våre fellesskap i Salt inviterer vi til å bli med på ulike arenaer, også i småfellesskap. Vi får tilbakemelding på at dette betyr svært mye i hverdagen for mange.

I Salt har deltakere mange ulike menighetsbakgrunner, eller ingen menighetsbakgrunn.

Krever masse innsats og frivillighet

Vi er opptatt av å starte levende kristne fellesskap og har gjort dette på til nå syv steder i Norge. Menigheten i Trondheim er snart fem år gammel og er fortsatt i oppbyggingsfasen. Å bygge en lokalmenighet krever masse innsats og frivillighet. Hovedledere deltar i felleskristent arbeid med den kapasiteten man har i oppbyggingsfasen.

Vi ønsker å bidra utover vår egen sammenheng og har en historie av å være engasjert i felleskristent arbeid. I dag er Salts hovedledere involvert i over 20 nasjonale verv, i felleskristent arbeid og i Pinsebevegelsen. Både i Bergen og Trondheim deltar vi i byens pastorfellesskap.

Vi driver ingen kontroll

I Salt har deltakere mange ulike menighetsbakgrunner, eller ingen menighetsbakgrunn. Alle velger hvilke steder de deltar i gudstjeneste og man er fri til å være hvor man vil. Vi driver ingen kontroll av hvilke fellesskap mennesker i vår kirke deltar i.

Vårt hjerte er å være en gjestfri kirke som lærer og bidrar. Det vil vi fortsette med, og vi tar med oss denne saken i læringen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt