Verdidebatt

Partiet Sentrum har kommet for å bli

PARTIBYGGING: Å starte et nytt politisk parti tar tid og er vanskelig. Vi har hele systemet mot oss. Heldigvis vil situasjonen ved neste stortingsvalg være annerledes.

Arendalsuka 2021

Dette innlegget er til deg som sendte inn en underskrift for at Sentrum skulle bli et parti, som kanskje sto på stand en dag i valgkampen eller som ga oss din stemme i valglokalet. Noen av dere er kanskje skuffet over valgresultatet på 0,3 prosent og lurer på hva som skjer videre med partiet. Mitt budskap er: vi har bare så vidt begynt.

Systemet mot oss

Å starte et nytt politisk parti tar tid og er vanskelig. Vi har hele systemet mot oss. Vår første valgkamp ble drevet med 0 kroner i statsstøtte, nesten ingen medieoppmerksomhet og vi slapp ikke til i sentrale debattarenaer. Likevel klarte vi å overbevise 7.836 velgere om å stemme på partiet vårt. Det er mer enn en rekke partier som har stilt til valg flere ganger før.

For mange velgere er det nok skummelt å stemme på et parti som stiller til valg for første gang og foreløpig ikke har representasjon på Stortinget, i kommunestyrer eller fylkesting. Det er veldig forståelig. Heldigvis vil situasjonen ved neste stortingsvalg være annerledes, da har vi hatt to år til å vise frem den gode politikken vår i praksis i kommunestyrer over hele landet.

For mange velgere er det nok skummelt å stemme på et parti som stiller til valg for første gang

—  Simen Bondevik

Oppløftende valgresultater

Partiet Sentrum har kommet for å bli. Og til enkelte politiske kommentatorer, som er opptatt av å bruke tid på å omtale partiet vårt som en flopp, sin fortvilelse og frustrasjon har vi faktisk allerede flere gode lokale meningsmålinger å vise til. Blant annet er vi på Fædrelandsvennens siste meningsmåling inne i bystyret.

Valgresultatet var også oppløftende i enkelte valgkretser. På Fjell i Drammen fikk Sentrum 3,7 prosent av stemmene. Det var mer enn både Venstre, MDG og KrF fikk i samme valgkrets. Og i enkelte bydeler i Oslo fikk vi over 1,5 prosent av stemmene. Det viser at vi har et stort potensial når vi lykkes med kommunikasjonen og fremstår som et troverdig og reelt alternativ.

Den viktigste jobben som står foran oss nå er å bygge partiet frem mot valget om to år, presse stortingspartiene på å levere i kampen mot utenforskap og for en offensiv klimapolitikk og vise hvorfor vi trenger et parti som bygger på FNs bærekraftsmål og menneskerettighetene.


Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt