En notorisk løgner eller en korrupt utfordrer?
President Trump tvitret 17. november en nyhet som slo ned som en bombe i USA. Nyheten gikk ut på at Dominion Voting Systems, «the voting machine software», som ble brukt i opptellingen av valgstemmer i de fleste vippestatene, hadde manipulert med tallene i valgkampen, noe som førte til at Joe Biden etter valgdagen den 3. november ble utropt som seierherre av de store nyhetsbyråene i USA. Det kan vise seg å ha vært en forhastet kunngjøring.
Den offisielle kunngjøring om hvem som har vunnet presidentvalget skulle egentlig ha kommet mandag den 14 .desember. Den blir det trolig ikke noe av. Det er gode nyheter for president Trump. Han tvitret den 17. november at «Dominion Voting Systems» hadde slettet 2.7 millioner Trump-stemmer i viktige stater, at data-analyser hadde funnet at 221.000 republikanske Pennsylvania-stemmer hadde blitt registrert som Biden-stemmer, at til sammen 941.000 Trump-stemmer hadde blitt slettet, og at stater som hadde brukt dette systemet hadde overført 435.000 stemmer fra Trump til Biden. Tallene høres uvirkelig ut for alle uinnvidde, og få mennesker i Norge tror på dem: Trump er jo en notorisk løgner!
Tallene og dette dramatiske scenariet høres uvirkelige ut, og hvis de er tatt ut av løse luften, håper sannhetssøkende mennesker naturligvis at amerikansk høyesterett greier å avsløre president Trumps løgner. Hvis han denne gang derimot snakker sant, fortjener han en ny presidentperiode. Så enkelt er det.
Ved valget i Georgia den 5. januar 2021 står to representanter på valg til Senatet. Valget av disse to senatorene er det viktigste i manns minne, og kan avgjøre presidentvalget. Hvis Republikanere vinner de to plassene som er på valg, vil partiet få flertall i Senatet, som kan få betydning for sammensetningen av USAs Høyesterett. President Trump kan da utnevne to konservative høyesterettsdommere, og utfallet i høyesterett om valgfusk kan dermed bli bestemmende for det endelige resultat av presidentvalget i 2020. Høyesteretts dom kan til og med falle etter «inauguration day» den 20. januar, da presidentens «lame duck»-periode er over. Det vil bli en ekstraordinær situasjon i USAs historie. Hvis Republikanerne vinner de to plassene og får flertall i Senatet den 5. januar, kan presidentvalget i verste fall bli avgjort på overtid.