Verdidebatt

Dypt urettferdig behandling av Mustafa Hasan

ASYL: La oss ikke stoppe med å kreve at Hasan skal få bli i Norge. Det trengs en lovendring slik at ikke flere må møte hans skjebne.

Den siste tiden har saken om 18 år gamle Mustafa Hasan gått sin gang i de nasjonale mediene. den forferdelige saken om hvordan gutten som har bodd i Norge de siste 13 årene skal kastes ut av landet, ikke fordi han selv har gjort noe galt, men fordi moren oppga feil statsborgerskap da hun søkte om asyl i Norge.

Hasan har vært heldig som har møtt mennesker som er villig til å ta saken hans opp i de nasjonale mediene

Det er ingen tvil om at måten Hasan har blitt behandlet på er dypt urettferdig, men diskusjonen bør ikke stoppe der. Dette er en mulighet for å ta opp en større diskusjon om hvordan reglene om innvandring fungerer og sørge for at slike feil ikke kan skje igjen.

Det finnes utallige som Hasan

Hasan har vært heldig som har møtt mennesker som er villig til å ta saken hans opp i de nasjonale mediene, mennesker som retter nasjonalt søkelys på hvor urettferdig saken er, mennesker som vet hvordan få oppmerksomhet, men ikke alle er like heldige. Ikke alle kjenner mennesker med denne kompetansen. For oss finnes det ingen tvil om at det finnes utallige akkurat som Hasan. Utallige mennesker som kastes ut på grunn av et lite gjennomtenkt lovverk. Det er et problem, og det er vår plikt å ta det seriøst.

Selvfølgelig er Hasan-saken blitt så stor fordi vi mennesker alltid vil relatere lettere til ansikter og navn enn til statistikk, men det betyr ikke at denne saken skal starte og stoppe med Hasan. I stedet bør saken føre til at lovverket sees nærmere på. Det er ingen tvil om at en lov som får slike konsekvenser er urettferdig.

La oss kreve lovendring

Lovverket skal være likt for alle, også for Hasan, men la oss da sørge for at loven ikke får konsekvenser som disse. Konsekvenser som så tydelig er urettferdige. Dette betyr ikke at vi ønsker oss mer innvandring til Norge, men derimot at de som får oppholdstillatelse faktisk får oppleve den friheten og tryggheten som de har krav på.

La oss ikke stoppe med å kreve at Hasan skal få bli i Norge. La oss også kreve en lovendring slik at ikke flere må møte hans skjebne. La oss kreve rettferdighet. Ikke bare for Hasan, men for alle andre som vil måtte møte hans skjebne om loven forblir som den er i dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt