Verdidebatt

Regjeringen kan lære av USA

Det er mye bra regjeringen har gjort for minoritetskvinner i Norge siden Erna kom til makten, men det er ingen unnskyldning mot å ikke ha en eneste kvinnelig statsråd med minoritetsbakgrunn.

Arina Aamir

Styremedlem Aker Unge Høyre

Det er mye jeg mener at verden kan lære av Norge, men akkurat i dag synes jeg at regjeringen og Norge har noe å lære av USA.

Lørdag kveld kom den gledelige nyheten alle hadde ventet på: USA får endelig en ny president. Sammen med den presidenten får USA ikke bare sin første kvinnelige visepresident, men også sin første visepresident med minoritetsbakgrunn. Kamala Harris har skapt historie og overskrifter verden over, og nå er det på tide at Erna og regjeringen, som i mange andre saker, følger USA.

LES OGSÅ: «Kamala Harris betydning som forbilde kan ikke undervurderes»

En seier

Dette valget og denne visepresidenten er ikke bare en sterk ressurs for USA, men for hele verden. Kamala Harris har fått til det ingen kunne tro at noen kvinne med hennes bakgrunn kunne få til for noen år tilbake. Denne visepresidenten er ikke bare en seier for USA eller for kvinnene, men en seier for de som holdt på å miste håpet og for dem som ønsker å bekjempe rasisme. Dette er ikke en seier for bare deg og meg, men dette er en seier for likestillingen og kvinnekampen! Som fortsatt er en realitet selv om vi har kommet langt når det gjelder frihet, likestilling og rettferdighet for kvinner i Norge.

Regjeringen har sittet med makta siden 2013 og på alle disse syv årene, har vi ikke hatt en eneste kvinnelig statsråd med minoritetsbakgrunn. Nå er det på tide at regjeringen innser at tiden er overmoden for at den borgerlige siden også tørr å gi sine dyktige kvinner med flerkulturell bakgrunn viktige posisjoner.

Høyre kan gjøre det igjen

Det er mye bra regjeringen har gjort for minoritetskvinner i Norge siden Erna kom til makten, men det er ingen unnskyldning mot å ikke ha en eneste kvinnelig statsråd med minoritetsbakgrunn. Høyre skapte historie i 2001, da de ble det første partiet til å få en stortingsrepresentant med ikke-vestlig bakgrunn som i tillegg var kvinne.

Høyre har gjort det tidligere og Høyre kan gjøre det igjen, nå i samarbeid med Venstre og KrF. La oss følge USAs fotspor og tørre å gi kvinner med minoritetsbakgrunn adgang til maktkorridorene hvor viktige avgjørelser blir tatt. Avgjørelser som bør gjenspeile også den befolkningssammensetningen og den kompetansen det flerkulturelle, norske samfunnet representerer.

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt