Verdidebatt

Endelig får vi barn hjem fra Syria!

Jeg er ufattelig stolt av at vi har fått til dette. Det betyr noe at KrF sitter i regjering!

Torhild Bransdal

Stortingsrepresentant for KrF

Det er fantastiske nyheter at Norge nå henter hjem to nye barn fra Syria. Barna skal ikke straffes for det moren har gjort. Dette er en viktig KrF-seier, en av de aller viktigste i vår tid i regjering.

KrF har vært klokkeklare hele veien: selvsagt skal ingen barn straffes på bakgrunn av morens ugjerninger! Det er ikke barnas feil at de er barn av en IS-kvinne. De er barn som har opplevd noe av det aller verste noen kan oppleve, og jeg er så takknemlig for at de nå skal fraktes hjem og i trygghet.

LES OGSÅ: Eriksen Søreide: – Mor og barn hentes hjem fra Syria på humanitært grunnlag

Har jobbet knallhardt

Dette er et spørsmål om humanitet og nestekjærlighet. Som medmennesker er det vår plikt å hjelpe de mest sårbare blant oss, spesielt når det er snakk om barn. Derfor har vi i lang tid jobbet knallhardt for å hente hjem de norske barna fra Al-Hol-leiren i Syria. Derfor var jeg så glad for at vi i juni fikk hentet hjem fem foreldreløse barn, og at vi nå får hjem disse to, selv om det betyr at moren må være med. For la meg være klar på det: selvsagt skal moren straffeforfølges. Men i en slik sak er barnas hensyn nødt til å trumfe alt.

Det er nemlig ikke slik at barna som sitter i Al-Hol-leiren i Syria er IS-barn. De er bare barn, og de er våre barn, like mye som noen født og oppvokst i trygge rammer i Norge. Å hjelpe dem er vårt ansvar. Endelig kan vi få behandle den syke gutten og gi begge barna den hjelpen og støtten de trenger. Det er avgjørende at de blir godt ivaretatt av et godt hjelpeapparat, og det skal vi sørge for å gi dem.

Seier for KrF

Det er KrF som har jobbet dag og natt for å få til dette, og det er jeg stolt av. Vi har hele veien talt barnas sak og stått kompromissløst på deres side. Nå har vi endelig fått gjennomslag! Vi skal alltid stå på barnas side og tale deres sak. Det skylder vi dem, og det plikter vi som medmennesker å gjøre.

Jeg er ufattelig stolt av at vi har fått til dette. Det betyr noe at KrF sitter i regjering!

LES OGSÅ:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt