Verdidebatt

KrF som et et trangt, regionalt parti på sør-vestlandet

På Lørdag var det årsmøte i Akershus KrF. Der var jeg så heldig å bli valgt som delegat. Der holdt jeg også denne talen til støtte for Knut Arild Hareide og hans retningsvalg.

Kjære fylkesårsmøte,

KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti. Vi har i alle fall markedsført oss som det de siste årene. Og det mener jeg forplikter oss.

Fordi hva er egentlig et sentrumsparti?

Jo – et sentrumsparti henter de beste løsnigene fra begge sidene i politikken. Men ikke bare det; et reelt sentrumsparti skal kunne samarbeide begge veier i politikken- både med høyresiden og med venstresiden.

Men vi i KrF har aldri hatt et forpliktende regjeringssamarbeid med venstresiden. Og hvis vi nå velger det populistiske fløypartiet FrP fremfor en regjeringssamarbeid som har tyngdepunktet i sentrum- da er vi ikke lenger et reelt sentrumsparti.

Når jeg hørte Knut Arild Hareides tale til landsstyret- ja da begynte mitt gule KrF-hjerte å banke ekstra fort. Det er lenge siden jeg har følt på en slik motivasjon for å stå på for KrF som det jeg følte ettter å ha hørt den fantastisk talen.

Og jeg var tydeligvis ikke den eneste som ble inspirert av talen. For siden Hareide sin tale frem til i dag har vi i KrF fått;

- Godt over 2500 nye medlemmer nasjonalt
- Flere hundre nye medlemmer i Akershus
- Og en økende oppslutning på meningsmålingene

Og dersom det hadde vært stortingsvalg i dag, da hadde Akershus KrF hatt veldig gode sjanser for igjen å få inn en representant på Stortinget. Og det er dere vel enige med meg i at vi fortjener?

Dette enorme engasjementet og de gode resultatene Hareides tale har gitt oss synes jeg det blir vanskelig å se bort fra når vi nå skal velge retning. Om dette store engasjementet rundt KrF og denne prosessen ender med at vi går i regjering med FrP så frykter jeg vi blir et trangt, regionalt parti på sør-vestlandet.

Men jeg heier på et bredt, raust og åpent kristendemokratisk sentrumsparti.

Derfor heier jeg på Hareide og derfor heier jeg på hans retningsvalg.

Vårt Land anbefaler

1

Mer fra: Verdidebatt