Verdidebatt

KrF som et et trangt, regionalt parti på sør-vestlandet

På Lørdag var det årsmøte i Akershus KrF. Der var jeg så heldig å bli valgt som delegat. Der holdt jeg også denne talen til støtte for Knut Arild Hareide og hans retningsvalg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjære fylkesårsmøte,

KrF er et kristendemokratisk sentrumsparti. Vi har i alle fall markedsført oss som det de siste årene. Og det mener jeg forplikter oss.

Fordi hva er egentlig et sentrumsparti?

Jo – et sentrumsparti henter de beste løsnigene fra begge sidene i politikken. Men ikke bare det; et reelt sentrumsparti skal kunne samarbeide begge veier i politikken- både med høyresiden og med venstresiden.

Men vi i KrF har aldri hatt et forpliktende regjeringssamarbeid med venstresiden. Og hvis vi nå velger det populistiske fløypartiet FrP fremfor en regjeringssamarbeid som har tyngdepunktet i sentrum- da er vi ikke lenger et reelt sentrumsparti.

Når jeg hørte Knut Arild Hareides tale til landsstyret- ja da begynte mitt gule KrF-hjerte å banke ekstra fort. Det er lenge siden jeg har følt på en slik motivasjon for å stå på for KrF som det jeg følte ettter å ha hørt den fantastisk talen.

Og jeg var tydeligvis ikke den eneste som ble inspirert av talen. For siden Hareide sin tale frem til i dag har vi i KrF fått;

- Godt over 2500 nye medlemmer nasjonalt
- Flere hundre nye medlemmer i Akershus
- Og en økende oppslutning på meningsmålingene

Og dersom det hadde vært stortingsvalg i dag, da hadde Akershus KrF hatt veldig gode sjanser for igjen å få inn en representant på Stortinget. Og det er dere vel enige med meg i at vi fortjener?

Dette enorme engasjementet og de gode resultatene Hareides tale har gitt oss synes jeg det blir vanskelig å se bort fra når vi nå skal velge retning. Om dette store engasjementet rundt KrF og denne prosessen ender med at vi går i regjering med FrP så frykter jeg vi blir et trangt, regionalt parti på sør-vestlandet.

Men jeg heier på et bredt, raust og åpent kristendemokratisk sentrumsparti.

Derfor heier jeg på Hareide og derfor heier jeg på hans retningsvalg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt