Et sunt ebolaperspektiv

Silje Lehne Michalsen ville ikke snakke om seg selv, men om Afrika da hun møtte pressen etter å ha vært ebolasmittet. Det er sunt og sant.

Silje Lehne Michalsen ble smittet av ebola under et oppdrag for Leger Uten Grenser i Sierra Leone. Nå er hun frisk.
Publisert Sist oppdatert

Silje Lehne Michalsen ble fulgt fra minutt til minutt da det ble kjent at også en norsk helsearbeider var smittet av ebola. 7. oktober landet spesialflyet som brakte henne hjem fra Sierra Leone, og ankomsten ble sendt direkte i mange medier. Transporten til Ullevål sykehus likeså. Legen som var på jobb for Leger Uten Grenser på et behandlingssenter i byen Bo i Sierra Leone, ble omfattet med stor omsorg og enorm interesse. Ikke minst i vår «hvite verden», der ebola ikke rammet «oss», men «dem».

LES OGSÅ: – Kan bli satt ti-tyve år tilbake

Dette vestlige, ganske selvopptatte perspektivet, preget ikke Silje Lehne Michalsen da hun sto fram som frisk fra ebolaviruset på pressekonferansen på Ullevål. Det er betegnende at fra medienes side ønsket man å konsentrere seg om enkeltpersonen, mens legen selv hadde et større perspektiv. Det sto godt i stil med at hun meldte seg frivillig for å bekjempe lassa-feber i Sierra Leone. Etter hvert ble området hun oppholdt seg i rammet av det tragiske ebolautbruddet; det fryktede viruset herjet og tok tusener av liv.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS