Meninger

Derfor har vi vinterferie

Avskaff vinterferien, mener liberaleren Jan Arild Snoen. Ham om det.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er artig med liberalere og kommentatorer som vil bestemme hva som er best for folk flest, som tidligere­ Frp-politiker og nåværende Høyre-medlem Jan Arild Snoen. I en artikkel i Aftenposten konkluderer han med at fem dagers kollektivt avbrekk fra skole midt på vinteren ikke har framtiden for seg.

Som bestilt

Stakkars Snoen – han kunne ikke vært mer uheldig­ med den særdeles viktige timingen av utspillet­. Etter at store deler av landet hadde hatt en usannsynlig traurig møkkainngang på vår mest særpregede årstid, kom snø, sol og kuldegrader som bestilt ved overgangen mellom ukene sju og åtte, omtrent samtidig som Snoen delte sine tanker med oss. I løpet av noen timer ble nesten snøløse, dystre­ og seinhøstpregede landskap omdannet til de vakreste­ og mest innbydende prospektkortmotiv som tenkes kan.

LES OGSÅ: Det er faktisk ikke rart å kjøpe ei hytte uten vann og strøm

Klassisk norsk vinterferie

Ett bilde kunne vært mer hensiktsmessig enn 2.000 bokstaver for å forklare Snoen hvorfor han tar feil – et bilde tatt bare dager etter at veldig mange hadde gitt opp håpet om en klassisk norsk vinterferie, med mulighetene til: Å gå lange skiturer i nykjørte løyper i skog og mark eller på snaufjellet, se på smårollinger som gjør sine første turer på gjenstridige nedoverski, kjenne rimet feste seg i kjakan, sitte med ryggen mot en furustamme og merke solen­ faktisk sender årets første varmende stråler, og gjenoppleve gleden med varmen som kommer sakte tilbake i kalde fingre som holdes rundt en kopp rykende kakao. For å nevne noe.

LES OGSÅ: «Barna - de nye voksne», skriver Olav Egil Aune

Pulk i Jotunheimen

Mitt ene bilde skulle vist Snoen følgende: To energiske­ og glade jenter som i friskt driv passerer­ sin lille fetter som ligger god og varm i pulken, en knallblå himmel med en sol midt på, perfekte skispor som ser ut til å lede oss fra åpent landskap ved Vangsjøen i Øystre Slidre og like inn i Jotunheimen.

Energikikk

Vi trenger slike dager, uansett hvor i Norge vi er. Vi fortjener dem, spesielt nå når vintrene har blitt som de er. Snøen kom ubeleilig for Snoen i år, for oss andre gir den – takket være vinterferien – et skikkelig energikikk og ekstra krefter til å yte ekstra når hverdagen igjen melder seg.

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Annonse
Annonse

Mer fra: Meninger