– Denne salmen har jeg alltid forbundet med påske. Det pleier alltid å være i noen i familien som begynner å synge på den i løpet av påsken. Jeg forbinder den med å spise frokost og ha god tid, sier Vilde Tuv.

Påskedag synger den bergenske artisten, produsenten og låtskriveren en av våre aller mest kjente og kjære påskesalmer: «Påskemorgen slukker sorgen».

LES OGSÅ: Her er Vårt Lands salmedugnad

Komplisert

– For meg har påskens kristne budskap vært vanskelig tilgjengelig, og denne salmen har vært en del av dette. I løpet av denne påsken har jeg derimot fordypet meg i spørsmålet, og funnet en meningsfull måte å forstå budskapet på, forteller Tuv.

– Så ikke gi opp! fortsetter hun.

«Påskemorgen slukker sorgen» ble skrevet av den danske presten og forfatteren N.F.S. Grundtvig i 1843. Melodien er av Ludvig M. Lindemann. Salmen står som nummer 196 i Norsk Samlebok 2013.

– Ikke bekymre deg

– Hvilket forhold har du til salmesang ellers?

– Jeg er veldig glad i liturgisk sang som en del av en gudstjeneste, for eksempel. Jeg synes gudstjenester er en fantastisk og unik blanding av snakking og synging, interaktiv og lyttende på samme tid, svarer Tuv, som tilbringer påsken hjemme i leiligheten sin sammen med samboeren.

– Til alle som bor alene vil jeg gjerne si: Husk at du selv kan bestemme deg for å ikke bekymre deg. Det er ikke din plikt. At ikke alt er så lett å få til alene, er naturlig. Spør om hjelp.

Jobber med ny musikk

Vilde Tuv siste prosjekter har kombinert elektronisk trancemusikk og blokkfløyte. Hun har tidligere profilert seg som et «enkvinnesband» – som trakterer gitar og trommer samtidig. Debutalbumet D'meg kom i 2016.

– Hva skjer musikalsk for din del fremover?

– Jeg jobber med et nytt album og prøver å utnytte det rolige tempoet i denne spesielle tiden til å fordype meg. Ny musikk blir sluppet i løpet av våren.

SE MER: Alle bidragene til Vårt Lands salmedugnad finnes her