Musikk

Slik blir kirkemusikkåret 2020 – Sjekk listen

Verdensrekordforsøk i babysang, kantategudstjenester, jazzmesser og orkesterkonserter. Vi har samlet kirkemusikalske høydepunkt. Se hva som skjer i en kirke nær deg!

Vårt Land presenterer nå en oversikt over årets musikalske høydepunkt i Den norske kirke. Den vitner om at det kirkemusikalske livet blomstrer:

– Det er en hemmelighet for mange at det er et så rikt ­musikkliv i kirkene landet rundt. Dette er arrangementer som lett går under medieradaren, men ­likevel er svært godt besøkt, kommenterer Harald Herresthal,­ historiker og professor emeritus i kirkemusikk ved Norges ­Musikkhøgskole.

Listen er sortert etter landsdeler, og deretter brutt ned på bispedømmer. Klikk deg inn på ditt nærområde:

NB! Listen er basert på hva kulturrådgiverne i samtlige bispedømmer, samt domkirkene, har meldt inn til oss. Den er derfor ikke fullstendig. Vet du om mer som skjer? Send oss et tips!

---

Kirkemusikkåret 2020

  • Vårt Land presenterer en oversikt over den kirkemusikalske aktiviteten i Den norske kirke i 2020.
  • Listen er blitt til ved at Vårt Land har bedt kulturrådgivere i samtlige bispedømmer, samt domkirkene, melde inn det kommende årets kirkemusikalske program. Den er derfor ikke fullstendig, men er først og fremst basert på hva aktørene selv har trukket frem.
  • Mens enkelte fremhever festivaler og konsertserier, har andre meldt tilbake et utvalg enkeltarrangement. Kun et fåtall av aktørene har oppgitt høytidsgudstjenester for påske, pinse og jul, og vi har valgt å holde dette utenfor.
  • Hvilke faktorer bestemmer kirkemusikkens fremtid? I en ny artikkelserie ser Vårt Land på kirkemusikkens rammebetingelser.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk