JO HEGLE SJØFLOT:

Jo Hegle Sjøflot stiller med trekkspill i Vårt Lands salmedugnad

Salmestafetten fortsetter med Jo Hegle Sjøflots versjon av «Jesus, din søte forening å smake».

– Det er en salme som handler om gudslengsel og selverkjennelse, forteller Jo Hegle Sjøflot.

Musikeren, kjent fra bandet Svevngangar, er tredje person ut i Vårt Lands store salmedugnad. Han har valgt salmen «Jesus, din søte forening å smake».

Salmedugnaden består av norske artister som spiller sine favorittsalmer hjemmefra. Vi deler de på VL.no og på Facebook-siden vår hver dag. Først ute var Trygve Skaug med «Stor er din trofasthet», før Solveig Leithaug fortsatte med «Fager kveldssol smiler».

Startet på teologistudier av helvetesvisshet

Jo Hegle Sjøflot er i dag musiker og vikarlærer, men har jobbet som prest i tre år. I januar var han gjest i Vårt Lands podkast «Dokka» hvor han fortalte om hvorfor han sluttet som prest.

Sjøflot fortalte at han var en nevrotisk og alvorlig mann.

– Jeg trengte å løse noen konflikter i meg selv. Da var teologien naturlig. Det leverte et slags begrepsapparat for spørsmålene jeg stilte, fortalte han.

Sjøflot forteller at den konkrete foranledningen for at han begynte på teologistudiet, var helvetesvisshet.

– Én dag gikk det opp for meg at alle mennesker som har levd, og som lever nå, kommer til å brenne til evig tid, og at nesten ingen blir frelst. Jeg hadde ikke blitt utsatt for slik forkynnelse i oppveksten, men jeg hadde vel plukket ut ting her og der, og satt det sammen.

Følte han var prest av feil grunner

Han fullførte teologistudiene og jobbet i Sofienberg menighet og i Urianenborg menighet.

– Jeg passet egentlig veldig bra i jobben. Det var overraskende gøy å være prest.

– Men hvorfor bestemte du deg for å slutte? spør Åste Dokka i podkasten.

– Jeg hadde holdt de prekenene jeg skulle holde. Jeg hadde fått det bedre i livet, blitt mindre nevrotisk og mer avslappet. Det var overraksende å oppdage at den eksistensielle uroen var motor i min teologiske virksomhet.

Sjøflot følte han var prest av feil grunn.

– Jeg var prest litt fordi jeg trengte penger og litt fordi jeg synes det var interessant og gøy.

– Hva bør være motivasjonen til en prest?

– Kanskje et eller annet evangelisk siktemål, en idé om at «dette må jeg faktisk formidle til folk, for dette betyr så mye for meg». Det betyr ikke så mye for meg hvis folk ikke blir kristne.

Hør hele intervjuet med Sjøflot her.

LES MER:

• Vårt Lands store salmedugnad: Se Trygve Skaug fremføre én av sine favoritter

• Salmer mot koronafrykt: – Jeg trenger noe som styrker mitt livsmot, sier Eyvind Skeie

• Se video: Ea (11) og Silje (8) har planen klar hvis alle de voksne blir smittet av virus

---

Vårt Lands salmedugnad

  • Norske artister synger inn en av sine yndlingssalmer hjemmefra, og deler den med Vårt Lands lesere på vl.no og våre Facebook-sider.
  • Publiseres hver dag ved lunsjtider.
  • Første deltaker er Trygve Skaug, med salmen «Stor er din trofasthet».

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Musikk