– Jeg er veldig glad i denne salmen og syns den passer fint i den veldig spesielle tiden vi er inne i akkurat nå, sier Ellen Andrea Wang.

Hun har valgt «Noen må våke i verdens natt», skrevet av Svein Ellingsen, med melodi av Trond H. F. Kverno. Den står som nr. 738 i Norsk salmebok.

Min tro

Ellen Andrea Wang (f. 1986) har i en årrekke vært regnet som et av de fremste jazz-talentene i sin generasjon. Musikalsk beveger hun seg mellom jazz og pop. I tillegg til solokarrieren er hun med i gruppene Pixel og Gurls.

I et Min tro-intervju med Vårt Land i 2017 forteller hun om da hun strøk på en eksamen på Menighetsfakultet, og hvordan hun ikke har behov for å gjøre Gud vanskeligere enn nødvendig.

– Derfor gidder jeg heller ikke vri og vende på alle slags teologiske forklaringsmodeller. Ofte synes jeg det er vanskeligere å forstå meg selv enn Gud, og min egen tvil skyldes nok oftere meg selv enn ham, sa hun da.

Ten Sing

Wang er utdannet på Norges musikkhøgskole, og har bakgrunn i Ten Sing fra oppveksten på Gjøvik. Som 16-åring ble hun dirigent for koret.

– KFUK-KFUM-tilhørig­heten og profilen har vært ­viktig for meg. Hele mennesket som 
utgangspunkt for kristen tro, har jeg sans for. Tro handler også om omsorg for hverandre, inkludert flyktninghjelp, og naturligvis musikk.

Klubbturneen hun hadde planlagt i april er avlyst på grunn av korona, men til høsten kommer hun med sitt første soloalbum på tre år, Closeness.

Videoen til Vårt Lands salmedugnad er spilt inn hjemme på Ottestad utenfor Hamar.

 

Se og lytt til de andre salmene her:

• Trygve Skaug åpner Vårt Lands salmedugnad med «Stor er din trofasthet»

• Fra Nashville sendte Solveig Leithaug en hilsen til Vårt Lands lesere, med «Fager kveldssol smiler»

• Jo Hegle Sjøflot valgte salmen «Jesus, din søte forening å smake»

• Se country-favorittene Darling West sin versjon av «Deg å få skode»

• Kristine Hovda og Ingrid Frivold-Storli med «Nærmere deg, min Gud»

• Moddi har skrevet en helt ny melodi og hadde urpremiere på «Havsalme»