Bøker

Nominerte til Nordisk råds litteraturpris 2020

Matias Faldbakken og Bjørn Esben Almaas er de norske forfatterne som nomineres til Nordisk råds litteraturpris 2020.

1 av 3

Nordisk råds litteraturpris tildeles hvert år for et skjønnlitterært verk, skrevet på et av de nordiske landenes språk. Prisen for 2020 deles ut i oktober, og i går ble de nominerte offentliggjort.

Dette er de nominerte fra de andre nordiske landene

Da danske Jonas Eika vant Nordisk råds litteraturpris i fjor for novellesamlingen Efter solen, vakte særlig vinnertalen hans oppmerksomhet. Han brukte blant annet taletiden til å henvende seg direkte til Danmarks statsminister Mette Fredriksen, om det han mente var en urettferdig politikk.

Blant de nominerte fra de øvrige nordiske landene, kan nevnes danske Yahaya Hassan for diktsamlingen YAHYA HASSAN 2. Finske Monika Fagerholm er nominert for romanen Vem dödade bambi?

Bergsveinn Birgissons roman Lifandilífslækur, som utgis på norsk i disse dager under tittelen Reisen til livsvannet, nomineres fra Island sammen med Fríða Ísberg for hennes novellesamling Kláði. Fra det samiske språkområdet nomineres Niillas Holmberg for diktsamlingen Juolgevuoððu.

LES OGSÅ:

• Arne Borge: «Det er ikke Instagram-poesiens skyld at den «seriøse» poesien ikke når ut»

«Hvis noen føler at poesi ikke treffer dem, har de antagelig ikke lest bredt nok»

Intetsigende poesi for Arbeiderpartiet

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Bøker