Kultur

Avishusets nye toppleder

Ingrid Erøy Fagervik (38) blir ny direktør og redaktør i Vårt Land med ansvar for merkevare og innovasjon.

På kort tid har avishuset dermed fått to kvinner i toppledelsen. Åshild Mathisen tiltrådte som avisens sjefredaktør i mai.

– Jeg er veldig glad for å få Ingrid på laget i en stilling skreddersydd for å utnytte hennes unike kombinasjon av kommersiell og redaksjonell kompetanse. Ingrid er nytenkende og har gjennomføringskraft i en tid der avishuset skal fornyes og rendyrke og utvikle sin nisje, sier publisher i Vårt Land, Åshild Mathisen.

Nyskaper

Erøy Fagervik får ansvar for kommersiell drift og utvikling. Hun skal også lede den redaksjonelle innovasjonen for alt som har med merkevaren Vårt Land å gjøre. 38-åringen begynte som journalist i Agderposten 15 år gammel. I 2010 ble hun kåret til «Årets nyskaper» av Oslo redaktørforening. Hun sa opp jobben som utviklingsredaktør i Vårt Land samme år og fikk i 2011 tildelt «Startknappen» som årets kvinnelige gründer.

LES OGSÅ: Da hun slet med å bli gravid, ble tvilen født

- Gjennom rekrutteringen av Ingrid, som har både tung redaksjonell erfaring og innovativ kraft, ruster vi oss for å møte den nye medievirkeligheten. Ingrid er tiltenkt en rolle som skal hjelpe oss å jobbe på tvers. Hun skal bidra til å kanalisere innholdet vårt ut på riktig plattform, og samtidig se dette i sammenheng med mulighetene for nye forretningsmodeller og inntekter. Samtidig vil fagredaktøren ha klart ansvar for innholdet, slik at vi ivaretar de ulike redaktørenes frihet og uavhengighet.

Styret i Mentor Medier

Ingrid Erøy Fagervik vokste opp på en gård mellom en kirke og et bedehus i Erfjord i Ryfylke. I et Min tro-intervju med Vårt Land fortalte hun at Vestlandsdialekten gjerne slår inn når hun snakker om tro.

Ingrid har god kjennskap til Vårt Lands merkenavn og marked. Hun har også sittet i konsernstyret i Mentor Medier og hatt styreverv i flere av konsernets publikasjoner.

- Vårt Lands unike nisjeinnhold skal være utgangspunktet for vår innovasjon og markedsføring, og Ingrid vil sikre at vår identitet ivaretas også i nye medier, sier Mathisen.

Vender tilbake

Sammen med ektemannen har hun drevet bedriften Blafre, som produserer små bruksting i retrodesign. Nå forlater hun den daglige driften i firmaet hun har bygget opp, og vender etter seks år tilbake til mediebransjen.

- Vårt Land er et unikt og selvstendig mediehus, med det privilegiet at vi nå kan samle alle gode krefter internt for å produktutvikle med utgangspunkt i journalistikken og spisskompetansen vi har. Godt innhold er kjernen, plattform er underordnet. Vi skal fortelle historier og sørge for at de legges merke til. Vi skal skape verdi for våre lesere og annonsører. Og så innoverer vi ikke fordi det er et fancy ord, vi innoverer for å gjøre journalistikken vår og budskapet vårt tilgjengelig på nye, spennende måter. Hele avisen, uavhengig av avdeling, skal nå samles om denne utfordringen. Jeg går til disse prosessene med entusiasme og store ambisjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur