Biografien om Reichelt er krevende og fascinerende lesning
Ching Fong – «Den lysende vinden» – var navnet Karl Ludvig Reichelts brukte om Den hellige ånd. Han kjente den blåse så sterkt i buddhismen at det forandret hans misjonærgjerning.
DIALOG: Reichelt i samtale med en daoistmunk. Som misjonær ønsket Reichelt å omvende munkene, men han ble selv forandret av møtet med dem.
Areopagos
Karl Ludvig Reichelt praktiserte religionsdialog, kristen meditasjon og pilegrimsvandringer hundre år før slike praksiser fikk gjennomslag i norsk kirkevirkelighet. Fordi han var så tidlig ute ble han både misforstått og kontroversiell, men er desto mer aktuell i dag. Samtidig virker han på mange måter fremmed, preget av en forgangen tids språkbruk og tankegang.
Omvendt misjonær
«En omvendt misjonær» kaller Notto R. Thelle ham i den nylig utkomne biografien. Det kan misforstås. Reichelt var en kristen misjonær all sin dag. Men møtet med buddhismen i Kina forandret både hans kristendom og hans misjonærpraksis. Fortellingen om hvordan et åpent møte med en annen tradisjon skaper forandring og fornyelse, er både fascinerende og inspirerende.
Bestill abonnement her
KJØP